‘Sayın Peres, ne yapmam gerekiyor’

Dünya popunun Amerikalı yıldızı, geçen hafta başlayan İsrail’in yeni yılı dolayısıyla kocası, film yönetmeni Guy Ritchie, arkadaşları yine dünyaca ünlü film aktristi Demi Moore ve Moore’un kocası, aktor Ashton Kutcher ve modacı Donna Karan ile birlikte İsrail’e geldi; Tel Aviv’de, Musevi mistisizminin öğretisi Kabala ile ilgili bir konferansa katıldı. 

Madonna, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından, Kudüs’teki resmi konutunda kabul edildi. Madonna’nın gelecek cuma günü başlayacak, Yahudi dininin en kutsal günü Yom Kippur (Kefaret Günü) için tekrar İsrail’e gelmeyi planladığı belirtiliyor. 

Tel Aviv’deki Kabala konferansında şarkılar söyleyen, katılanlarla danslar eden Madonna’nın tüm aktiviteleri basına kapalı olarak gerçekleşti. Madonna, Cumhurbaşkanı Şimon Peres tarafından da Peres’in Kudüs’teki resmi konutunda kabul edildi. Planlandığından daha uzun süre sürdüğü bildirilen toplantıda Peres’in barış ve hoşgörü, terörle savaş yanı sıra uluslararası sanatçıların, dünya barışı sürecine katılımları üzerinde durduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Ayelet Frish, Madonna’nın şarkılarında ve kitaplarında bu değerlere gereken yeri verme konusunda elinden gelen çabayı göstereceği sözünü verdiğini belirtti. Madonna, bundan sonraki albümünde de barışı konu edinen bir şarkıya yer verecek. 

Madonna, Peres ile görüşmesinde İsrail-Filistin konusu üzerinde durdu ve “Olanlar çok kötü, insan aklı ve sağduyu, umarım aşırılıklara üstün gelecektir” dedi. 

Peres ve Madonna, birbirlerine hediyeler de sundu. Madonna, Peres’e, Hollywood aktörleri arasında çok tutulduğunu söylediği “Zohar Kitabı”nı hediye etti, karşılaştığı herkesin kendisiyle bu konuda sohbet ettiğini belirterek, “Ben Yahudiliğin elçisiyim” diye konuştu. 

Madonna, kitabın girişini de “Hayranlık ve sevgi duyduğum Şimon Peres’e” diye imzaladı.

Maariv gazetesi de Madonna’nın Peres ile görüşmesinde “Yeni yılı İsrail’de sizinle beraber kutladığıma inanamıyorum. Rüyam gerçek oldu” dediğini yazdı. 

Yahudi ismi “Esther”i benimsediğini açıklayan Madonna, 3 yıl önce de Tel Aviv’e gelmiş, yine bir Kabala konferansına katılmıştı. 

Madonna, İsrail’i ilk kez 1993 yılında ziyaret etmiş, Tel Aviv’in ünlü Ha’yarkon parkında konser vermişti.

1158120cookie-check‘Sayın Peres, ne yapmam gerekiyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.