Sedat Sarıcı’nın öğrencileri büyüledi

Dahi çocuk Ezo Sarıcı’nın piyano ve kemanla katıldığı konserde 21 çocuk sahneye çıktı. Genç müzisyenlerin sahne başarısı ve gösterileri büyük alkış aldığı konsere katılan 70’in üzerindeki izleyici hoş bir zaman geçirdi…

Sedat Sarıcı şunları söyledi:

“Yıllardır farklı toplum merkezlerinde, devlet okularında ve özel kurumlarda yürüttüğümüz müzik derslerini artık besteci ve müzik eğitmeni Suzan Beyazıt, solist ve öğretmen Ayse Aksel ve aranjör ve eğitmen Burak Kahraman ile birlikte oluşturduğumuz Orchestral Reform adlı okulumuzda sürdüreceğiz. Çalışmalarımızı toplumla buluşturabilmek amacıyla bu açılış konserini gerçekleştirdik.”

“Çocuklarımzın ve gençlerimizin performansları gerçekten de yaşlarının üzerindeydi ve yıllarca verilen emeklerin meyvelerini görmeye başladık” diyen Sarıcı, “Umarız İngiltere genelindeki eğitsel istatistiklerdeki pek de içacıcı olmayan yerimizin daha yukarılara taşınmasında biz de bir katkıda bulunabiliriz” diye devam etti.

“ADAM OLACAK ÇOCUKLAR GEÇİDİ”

Henüz 5 yaşında piyano çalmaya başlayan minik çocuklarımızdan 7 yaşında davul solosuyla izleyicilerde şaşkınlık yaratınına, 8 yaşında gitar çalıp şarkı söyleyeninden 12 yaşında olgun şan tekniğiyle rock efsanelerini yorumlayanına toplumumuzdaki yetenekli çocukları ve gençleri birleştiren konser tam bir kıvanç yağmuruna dönüştü.

5 yaşındaki Deniz Yılmaz’ın çaldığı piyano ile açılan konser, Su Eskioğlu’nun çaldığı “Mama I’m Coming Home” adlı parçayla devam etti. Defne Eskioğlu, Rap yıldız Eminem’den “Like Toy Soldiers”ı icra ederken Seline Yılmaz orkestra eşliğinde “Bilmem Ki Niçin” adlı parçayı çaldı. 7 yaşındaki Yunus Mert Aydın “Yıldızların Altında” adlı Klasik Türk Müziği eserini gitarıyla çalıp söyledi. Lara Berfin Tatlı’nın icra ettiği “Adagio” ardından Yusuf Murat Aydın hocası Ayşe Aksel ile birlikte David Guetta’nın “Titanium” adlı eserini seslendirdi.

Yumuşak sesi ve güçlü yorumu ile verdiği konserlerle toplumumuzca tanınan solist Canan Sağar’ın öğrencisi Cihan Erdemoğlu’nun çaldığı “Ductia” ın peşisıra Berkan Ülgüdür, Karadeniz türküsü “Ordu’nun Dereleri”ni başarılı bir şekilde sundu. Klasik gitarla yorumladığı parçalardan sonra konuk müzisyenler Lisa Spring ve Hakan Doğuç ile birlikte sahneye çıkan Jarvia Reddy ise rock topluluklarımızdan Redd’in “Masal” adlı çalışmasını sergiledi.

Vivaldi’nin saygın eseri “Four Season”ın, Grade 8 üstü güçlü teknik gerektiren “Summer” bölümünü solo kemanla icra eden 11 yaşındaki Ezo Sarıcı izlerlerden yoğun alkış aldı. Deniz Karakuş’un konuk müzisyen Burak Kahraman’ın geleneksel blues doğaçlamalarına eşlik ederken sergilediği sağlam davulculuk takdir toplarken, 9 yaşındaki Deniz Güler’in hem gitar çalıp, hem şarkı söylemesi, hem de davul çalması çok yönlü müzisyenlik (multi-musician) yoluna küçük yaşlarda koyularak emin adımlarla ilerlemenin emsali oldu.

7 yaşındaki Tan Doğuç’un elektrik gitarla rock tarihinin klasikleşen parçalarını çalarken sergilediği doğallık ve parçanın enerjisine kendisini kaptırması hocalarını bile şaşırtırken, bir başka parçada çaldığı davuldaki doğaçlama atakları, geleceğe umutla bakmamıza sebep oldu.

Konserin ikinci yarısının açılışını üstlenen Natalia Skowron, James Arthur’un duygulu parçası “Impossible”ı gitar çalarak söylerken, bir ay önce gitara başlamasına rağmen şaşırtıcı bir hızla gelişme gösteren Metin Balcı, Bahar Küçük’ün davul eşliğinde Black Sabbath’dan “Paranoid”i elektrik gitarla çaldı. Rock tarihinin ünlü solistlerinden Ronnie James Dio’nun “Rainbow In The Dark” adlı parçasını icra eden Timur Wilson’ın ardından İbrahim Sertkaya, Grade 5 seviyesindeki “Swing Thing” le birlikte Helldorado’nun “Drinking Song” u sergiledi.

12 yaşındaki Leyla Özdemir’in, söylediği şarkılardaki yaşından beklenmedik duygusal yorumu izlerlerin takdirini toplarken konserin kapanışında sahneye çıkan genç ama deneyimli akustik gitar ikilisi Ayhan Ekerer & Hasan Coştu, doğaçlamaları ile profesyonel müzisyenleri bile imrendirecek bir performans sergilediler…

Müzik eğitmeni Sedat SARICI yönetiminde biraraya gelen Orchestral Reform’un eğitim kadrosunun içinde müzik öğretimi, bestecilik ve sahne deneyimlerine sahip besteci & eğitmen Suzan Beyazıt, solist & gitarist Ayşe Aksel ve aranjör& müzik yapımcısı Burak Kahraman da bulunmakta. Okulda klasik, akustik, elektrik, bas gitar, piyano, keyboard, bateri (drums) gibi enstrüman derslerinin yanı sıra müzik teorisi, bestecilik (composition), aranje, şarkısözü yazarlığı (song writing) kayıt teknikleri (recording), film ve belgesel müzikleri üretimi konularında da dersler veriliyor.

___________________

Ayrıntılı bilgi almak isteyenler Sedat Sarıcı ile diyaloğa geçebilirler….
e mail: [email protected] Tel : 079 31 34 98 08

849060cookie-checkSedat Sarıcı’nın öğrencileri büyüledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.