‘Seçim barajı yüzde 7-8 olmalı’

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, toplantının basına kapalı bölümünde TÜSİAD üyeleri, seçim sisteminde temsilde adalet ve siyasi istikrar arasındaki ikilemi dile getirdiler ve seçim barajı konusundaki görüşlerini aktardılar.


“OLUMLU GİDİŞ YAYGINLAŞTIRILAMADI”
Cumhurbaşkanı Sezer, toplantıda yaptığı konuşmada da ekonomide elde edilen sonuçların iyimserliği artırdığını, ancak olumlu gidişin toplumun tüm kesimlerine yaygınlaştırılamadığını söyledi.


Sezer, yalnızca enflasyondaki düşüşü göz önüne alarak ekonominin tam anlamıyla düzlüğe çıktığının söylenemeyeceğini ifade etti.
Sabit ve dar gelirli yurttaşlar yanında dürüst üretici ve sanayiciye de zarar veren kayıt dışı ekonominin ortadan kaldırılması için yoğun çaba gösterilmesi gerektiğini vurgulayan Sezer, yolsuzluklar konusunun, çözüm bekleyen bir başka toplumsal sorun olarak varlığını sürdürdüğünü söyledi. Sezer, ”Yolsuzlukların ekonomiye ve ülke imgesine verdiği zarar, zaman yitirilmeden üzerine gidilmesini zorunlu kılmaktadır” dedi.


DİKKAT İSTEYEN ÜÇ KONU
TÜSİAD Başkanı Ömer Sabancı da öncelikle ekonomiyle ilgili üç konunun dikkatle ele alınması gerektiğine vurgu yaparken,  bunları ”cari açık, işsizlik ve bölgesel gelişme dengesizliği” olarak sıraladı. Sabancı, gazetecilerin ”Sayın Başbakan ile bir gerginlik var mı?” sorusu üzerine de Erdoğan’ı bir çok defa ziyaret ettiklerini ve çeşitli ortamlarda bir araya geldiklerini hatırlatarak, TÜSİAD ile Sayın Başbakan veya Hükümet nezdinde bir gerginlik söz konusu değil” diye konuştu.
 

1027130cookie-check‘Seçim barajı yüzde 7-8 olmalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.