‘Seçim listesi başında yer almak istemedi’

Yuşçenko, Cumhurbaşkanı’nın seçim listesinin başında yer almasının uygun olmadığını açıkladı.

“Ben bu ihtimal yüzerinde düşünüyorum, fakat benim görüşüm Cumhurbaşkanı’nın bu listede yer almamasıdır” diyen Yuşçenko, “Bence Cumhurbaşkanı kendi sıfatını korumalı ve bu seçimlerde yer almamalı. 2006 tarihinde yapılması beklenen seçimlerdeki açılımları arkadaşlarımla gelecekte de yine gözden geçiririz, fakat şuan bu konuda konuşmak erkendir” diye devam etti.

Yuşkenko’ya göre bu tür açılım parlamento seçim kampanyasını tahrif edecektir.

SEÇİM KOALİSYONU’NUN BAŞINA GEÇEBİLİR

Öte yandan Cumhurbaşkanlığı Basın Sekreteri İrina Geraşçenko  Yuşçenko’nun 2006’daki Parlamento seçimlerinde seçim koalisyonun başına geçme ihtimali olduğunu belirtti.

Aynı zamanda Geraşçenko, V.Yuşçenko’nun seçim öncesi yapılacak olan programda yer almasının kendi grubundaki seçimlere katılacak adaylara puan kazandıracağını belirtti.

1 Haziran’da “Halk Birliği” “Bizim Ukrayna” Birliği’nin Genel Sekreteri Roman Bessmertnıy Yuşçenko’nun seçim sırasında birinci sırada olacağı da dile getirildi.

14 Haziran’da Bessmertnıy kendisinin Yuşçenko’ya böyle bir teklifte bulunduğunu belirtip, “Verdiğimiz hizmete yardımcı olacaksa-hayır demem” cevabını aldığını açıkladı.

1109460cookie-check‘Seçim listesi başında yer almak istemedi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.