‘Seçim sonrasında çözüm sinyali geliyor’

Cumhurbaşkanı Talat, Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonunun (Türk-Sen) 21. Olağan Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, izolasyonların kaldırılmasının her şeyi düzeltmeyeceğini, her şeyi düzeltme perspektifinin bir bakış açısı, bir kültür olduğunu kaydetti. Talat, kendisi için hedefin ülkeyi daha güzel günlere götürmek olduğunu, bunun da hep birlikte yapılması gerektiğini belirtti.


Kıbrıs Rum kesimindeki seçimlerden sonra Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik girişim başlatılacağı sinyallerinin BM dahil her yerden gelmekte olduğunu belirten Talat, herkesin kendi hazırlığını yaptığını söyledi.


Kıbrıs Türk tarafının tutumunun, geçmiş anlaşma ve barış istemi fikrinin devamı olduğunu dile getiren Talat, acil çözüm istediklerini, bunun mümkün olduğunu, çünkü Kıbrıs sorununun bilinmeyen yönünün olmadığını anlattı.


Uzun boylu hazırlığa, özellikle de ne zaman biterse bitsin türünde ucu açık bir görüşme sürecine bu nedenle gerek olmadığını ifade eden Talat, yine de bazı konularla ilgili makul süre talebinin anlaşılır olduğunu söyledi.


KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Kıbrıs sorununun çözümünün birçok açıdan önemli olduğunu, ancak Kıbrıs sorununun çözümünün tek başına barış anlamına gelmediğini, bu nedenle peşinde olduğu şeyin anlaşma olduğunu da vurguladı.


Kıbrıs sorununun, Türkiye ile Yunanistan arasındaki en önemli sorun olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Talat, sorunun çözülmesinin, Kıbrıs, Türkiye, Yunanistan ve dünya için önemli olduğunu, bunu yapmaya çalıştıklarını ifade etti.


Bu arada, Türk-Sen’in dört yılda bir yapılan Olağan Genel Kurulunda, Genel Başkanlığa yeniden Arslan Bıçaklı seçildi.

703620cookie-check‘Seçim sonrasında çözüm sinyali geliyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.