Seçimi kaybettikten sonra birleşiyorlar

Irak Türkmen Cephesi Genel Başkanı Faruk Abdurrahman Abdullah 4. Türkmen Kurultayı’nın açılışında, amaçlarının birlik ve beraberliği sağlayarak Türkmenlerin haklarını daha güçlü bir sesle savunmak olduğunu söyledi.

Türkmenlerin Irak geçici hükümetindeki temsilcisi ve Teknoloji Bakanı Ömer Mendan da bu kurultayın 80 yıldan beri baskı ve zulüm altındaki Türkmenlerin huzurlu günlere ulaştıracak bir gelişim olduğunu belirtti.

Geniş katılımla gerçekleştirilen kurultayda genel başkanlık için 3 aday yarışıyor.

Dün (24.4.2005) genel başkanlık seçiminin yapıldığı kurultayda Irak Türkmen Cephesi çatısı altındaki 4 partinin yeni bir isim altında birleştirilmesi hedefleniyor. Kurultaya bir telgraf gönderen Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, 4. Türkmen Kurultayı’nın başarılı geçmesi dileğinde bulundu.

ANAYASADAN BEKLENTİSİ

Tek çatı altında toplanmayı hedefleyen ve bunun için kurultay yapan Irak Türkmenleri hazırlanmakta olan Irak Anayasasında 3. ana unsur olarak yer alabilmek için Türkiye’nin manevi desteğini bekliyor. Kerkük’teki büyük kurultayda biraraya gelen Türkmenler artık seslerini dünyaya duyurmak istiyor.

Irak Türkmen Meclisi Başkanı Saadettin Ergeç, hedeflerine ulaşabilmek için Türkiye’nin yardımına ihtiyaç duyduklarını söyledi.

Ergeç, “Herşeyden önce bizim için Irak Türkmenleri için destek istiyoruz, güvence istiyoruz. Üçüncü ana unsur yani üçüncü toplum olarak burada ana unsur olduğumuzu Irak için de anayasa için de tespitinde bize yardımcı olmalarında fayda vardır” dedi.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Faruk Abdurrahman Abdullah da bu zor günlerinde Türkiye’nin kendilerine sahip çıkacağına inandıklarını belirtti.

Abdullah, “İşte bundan sonra biz ister Amerikan güçleri karşısında, ister başka büyük partiler karşısında bir eylemi sürdürmekteyiz. Bu şartlar içerisinde muhakkak Türk devletinden beklentiler içerisinde demokrasiye ve insanlığa sahip çıkacaktır. Ve Bosna’da olduğu gibi, Somali’de olduğu gibi, Afganistan’da olduğu gibi Irak’ta da yardımcı olacaktır.” diye konuştu.

1104390cookie-checkSeçimi kaybettikten sonra birleşiyorlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.