‘Seçimler hatırına Alevi yatırımı’

Devlet Bakanları Said Yazıcıoğlu ve Mehmet Aydın ile AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu’nun da katıldığı görüşmede İzzettin Doğan’a, Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanı Ali Rıza Uğurlu, Alevi Vakıfları Federasyonu Genel Başkanı Doğan Bermek ve Cem Vakfı Genel Müdürü Hıdır Akbayır eşlik etti.


Cem Vakfı Genel Başkanı Doğan, basına kapalı olarak yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından çalışma ofisinden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Görüşmenin, Başbakan Erdoğan’ın daveti üzerine gerçekleştiğini belirten Doğan, ”Kendileriyle uzun uzadıya geniş bir biçimde Alevi İslam anlayışını benimseyen 25-30 milyona yakın insanın, devleti yönetme sorumluluğu yüklenmiş bulunan hükümetten isteklerini ve bunların neler olduğunu yüz yüze konuşma olanağı bulduk” dedi.


Görüşmenin gayet samimi ve dostane bir hava içinde geçtiğini vurgulayan Doğan, Başbakan Erdoğan ve bakanların, akıllarına takılan bazı konulara açıklık getirmesi amacıyla bazı sorular yönelttiklerini anlattı.


Diğer Alevi derneklerinin Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kaldırılması gibi taleplerini eleştiren İzzettin Doğan hiç kimsenin kendisini tüm Alevi kesimin temsilcisiymiş gibi göstermemesi gerektiğini belirtti.


Alevilerin 9 Kasım’daki Ankara Mitingi’nden sonra açılım süreci yeniden ivme kazanmış ve 25 Alevi Derneği, Meclis Başkanı Köksal Toptan’la görüşmüştü.


Doğan’ın açıklamalarında öne çıkan başlıklar ise şöyle:


– Cemevlerinin ibadethaneye dönüştürülmesi konusu sonraki müzakerelerde biraz daha açıklık kazanacak.
– Alevilerin, Diyanet İşleri Başkanlığında temsil edilmesi konusu, Başbakan’ın deyimiyle, (görüşülmeye devam edilecek).
– Haksızlık yapılmamalı. Görüşmede seçim yatırımı havası kokan bir beyanda bulunmadılar, yaklaşım sergilemediler. Bugün hükümet ve Alevi kesimi temsil eden sivil toplum kuruluşları olarak birbirimizi tanıma, düşüncelerimizi aktarma olanağı bulduk.
– Bir sonraki randevu için yerel seçimin beklenmeyecek, Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu ile zaman zaman bir araya gelmemiz sürpriz olmayacak.
– Bu görüşmeyi tüm Aleviler adına yapmadık, ama taleplerimizin arkasında Alevilerin yüzde 98’inin olduğunu tahmin ediyorum.
– Bu ülkede cumhurbaşkanı, başbakan ve memurlar bir hizmet ifa ettikleri için maaş alır. Alevi dedeleri, Bektaşi babaları niye almasın?
– Başbakan tekrar davet ederse, o davete icabet eder, çözüm önerilerimizi ete kemiğe büründürecek hale getirebiliriz.
– Tekrar görüşme konusunda mutabık kaldık. Bu konudaki iletişimi AK Parti İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu sağlayacak.

1070680cookie-check‘Seçimler hatırına Alevi yatırımı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.