Serdar İzcan kimdir? Yavru vatanda aykırı sesler

Yavru vatan KKTC’de yeni tip siyasetçileri gördükçe, halkın siyasete olan inancı ve güveninin neden dibe vurduğunu anlıyoruz. Siyasetçinin seçimden önce de, seçimden sonra da aynı düşünceleri seslendirmesini, tutarlı olmasını, sabun gibi oradan oraya kaymamasını, gerçekçi olmasını, oy avcılığı yapmamasını, esen rüzgara göre hareket etmemesini isteyen geniş halk kesimleri; bazı siyasetçilerin yeni yüzlerini görünce şaşkınlık içinde kalmaktan kendini alamıyor.

Hafta içinde bazı KKTC gazetelerine manşet ve Hürriyet gazetesine de haber olan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın oğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Sayın Serdar Denktaş’ın açıklamalarını görünce, “Denktaş” soy ismi için üzüldüm. Kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf R. Denktaş, bu ülkede yaşayan herkesin minnet borçlu olduğu, hayatını Kıbrıs Türklerinin davasına adamış, hala bu mücadelesini her türlü engele karşı yürüten çok değerli bir Türk lideridir. Denktaş ismini taşıyanların, bu sorumlulukla hareket etmesi gerekir.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın yaptığı açıklamaları, KKTC’de Türkiye düşmanlığı yapan bir gazeteye manşetten haber oldu. Serdar Denktaş’ın açıklamalarını manşetine koyan gazete, Serdar Denktaş’ın açıklamalarının yıllardan beri kendi savundukları düşüncelerle paralel olduğunu gördüğü için büyük mutluluk duymuş görünmekteydi.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, bir basın toplantısı düzenleyerek ülkedeki son gelişmeleri değerlendirmiş ve TC Yardım Heyetinin hükümetlerin aldığı kararları yönettiğini, KKTC’ye Türkiye’den gönderilen paranın Yardım Heyeti tarafından “IMF gibi” yönlendirildiğini söyleymiş. Evet, bunu söyleyen DP lideridir.
KKTC vatandaşlarının iki misli bir nüfusa sağlık ve eğitim sistemi verilmekte olduğunu ifade eden Serdar Denktaş, “bu hizmeti alan, Anavatandan gelen Anadolulu kardeşlerimizdir” mantığı ile buna yıllarca itiraz edilmediğini, edenlerin de eleştirildiğini belirtmiş. İnanılmaz ama, bu sözleri, daha önce başkalarından, bazı öğretmen sendikası ağalarından ve İzzet İzcan gibi siyasetçilerden duyduğumu hatırlıyorum.

DP liderine göre, eğitim ve sağlıkta, adada bulunan tüm nüfusa da hizmet etmek durumunda olduğumuzdan dolayı bir planlama yapamıyormuşuz, müfredat uyumsuzluğu nedeniyle “kendi” gençlerimize “kendi” geçmişlerini ve coğrafyalarını öğretemiyormuşuz. Duy da inanma!

Serdar Denktaş’ın İzzet İzcan’ın söylemini hatırlatan bir başka açıklaması ise şu : “Her yıl KKTC ekonomisinden Türkiye ekonomisine aktarılan kaynağın artmakta olduğu ve bu rakamın yıllık 1.5 milyar dolar seviyesine geldiği.” Bu sözleri söyleyen, DP Genel Başkanı, Dr. Ertuğrul Hasipoğu gibi çok değerli siyasetçilerin bulunduğu Demokrat Parti’nin Genel Başkanı. Acaba Genel Başkanlarının bu sözleri hakkında, Sayın Hasipoğlu gibi değerli DP’liler ne düşünüyordur?

Son seçimlerde UBP-DP işbirliğinin özellikle Gazimağusa’da neden işletilmediği de anlaşılıyor. DP Belediye Başkan adayına yapmak istediğimiz gönüllü yardım talebinin neden geri çevrildiği çok iyi anlaşılıyor. Gazimağusa’da Belediye Başkanlığı ve ara seçimin neden kaybedildiği de şimdi daha iyi anlaşılıyor.

DP lideri Serdar Denktaş, Anavatan nutukları ile Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının oylarını alırken, Türkiye kökenli vatandaşlarımız hakkında bu söylediklerini unutmuş görünüyordu. Taşıdığı soy ismine layık bir söylem içinde göremediğim Sayın Serdar Denktaş, Türkiye düşmanı bir gazeteye manşet olmayı başardı, ancak tutarlı bir siyasetçi olmayı başaramadı. Sayın Serdar Denktaş’a, Türkiye düşmanlığı ile politika yapan ve bu nedenle Rum lider tarafından ödüllendirilip çantasını taşımaya layık görülen İzzet İzcan’ın söylemini kullanmaya başladığı için, “Serdar İzcan” demek istiyorum. Böylece, Denktaş soy ismine de zarar vermemiş olacağız.

Serdar İzcan, Türkiye kökenli KKTC vatandaşlarının oyu ile parlamentoya girebilen Demokrat Part’nin Genel Başkanı olup Rum lider Hristofyas’ın KKTC şubesi İzzet İzcan’ın söylemi ile Türkiye düşmanı gazetelere manşet olan yeni tip siyasetçilerden birisidir. Kendisine hayırlı ve uğurlu olsun. Bunun bedelini seçimlerde elbette ödeyecektir.

_________________________

* Doç. Dr. Birol Ertan / Siyaset Bilimci

671900cookie-checkSerdar İzcan kimdir? Yavru vatanda aykırı sesler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.