Sesli düşünme, problemleri çözmeye yardım eder

Sessizce çalışmanın çağdışı teori karşısında uçan bir bulguda, sınıflar, problemlerini sesli tutan öğrencilerin gürültüsüyle dolu olmalıdır.

Eğitim Psikolojiside Araştırma Dergisinde yayınlanan araştırma, matematiğin öğretildiği tarzda bir etkiye bile sahip olabilir.

Venezüella, Andes Üniversitesinden, Profesör Jose Luis Villegas Castellanos, problemleri tartışmanın, öğrenmek için harika bir yöntem olduğunu söyledi.

O, “Bir matematiksel problemi çözerken yüksek sesle düşünen öğrenciler, onu daha kolay çözebilir ve onu yapmayanlardan daha çok, doğru çözümü bulma olasılıkları vardır“ dedi.

“Benzer şekilde, onlarla ilgili resimsel bir temsil yapma veya çizme, onun çözümüne katkı da yapar.”

İspanya, Granada Üniversitesi, tarafından yürütülen çalışma, karmaşık matematik problemlerini cevaplamaya uğraşırken kaydedilen, son yıl üniversite matematik öğrencileri üzerine odaklandı.

Araştırmacılar, problem çözme planları hakkında konuşmayanlardan daha çok, düşünme süreçlerini ayrıntılı seslendirenler, doğru bir şekilde aynı soruyu cevaplama şansına sahip olduğunu buldu.

Profesör Castellanos, “problemleri sesli düşünme veya çizme gibitemsillerin yönetiminde kabiliyet, problemlerin çözümünde başarıyla daha yakından ilgilidir” dedi.

* İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den çevrilmiştir.
http://www.pekiyi.150m.com
[email protected]

744810cookie-checkSesli düşünme, problemleri çözmeye yardım eder

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.