Sezen Aksu: İlle de barış

Sezen Aksu, Londra’daki tarihi Royal Albert Hall’da unutulmaz bir konser verdi.

Londra’nın Kensington semtinde yer alan ve yaklaşık 6 bin kişi kapasiteli “Royal Albert Hall” konser salonunu dolduran binlerce kişi, Aksu’nun iki buçuk saat süren performansını izledi.

Mavi bir elbiseyle sahneye çıkan Aksu’ya konserinde ünlü piyanist ve besteci Fahir Atakoğlu eşlik etti. Sezen Aksu, çoğunluğu İngiltere’de yaşayan Türk toplumundan oluşan seyirciye en sevilen şarkılarının yer aldığı bir müzik ziyafeti sundu. Aksu, “Lal” şarkısıyla başladığı konserini “Rakkas” şarkısıyla sonlandırdı.

‘İLLE DE BARIŞ’

Hakkari’de 24 askerin şehit olduğu saldırıya konserinde değinen Aksu, “İlle de barış diyorum. İnsanlığımızı kaybetmeden bir an önce barış diyorum. İnsanın hiçbir amacı onurlu bir barıştan daha değerli değil” dedi.

Yuvarlak mimarisi ve akustiğiyle İngiltere’deki dikkat çekici yapılar arasında yer alan Royal Albert Hall, 1871 yılında dönemin İngiltere Kraliçesi Victoria tarafından açılmıştı.

Bu arada Sezen Aksu’nun son albümü “Öptüm” 5 Eylül’de İngiltere’de satışa sunulmuş böylece, bir Türk sanatçı ilk kez İngiltere’de albümünü piyasaya sürmüştü.

838940cookie-checkSezen Aksu: İlle de barış

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.