Sgrena: ABD bilinçli saldırdı…

Irak’ta serbest bırakılan rehine Giuliana Sgrena’yı (56) taşıyan araca yağan ABD kurşunlarında kendisini gazeteciye siper eden Nicola Calipari yaşamını yitirdi. Saldırıda gazeteci ve ikinci görevli yaralanmıştı.  

Washington yönetiminin rehinecilerle pazarlık yapılmasına karşı çıktıklarını, kendisinin de bu nedenle ABD askerleri tarafından hedef alınmış olabileceğini öne süren Sgrena, Bağdat havaalanını korumakla görevli ABD askerlerinin bilgilendirilmemiş olmalarını öne sürerek sorumluluktan kaçamayacaklarını belirtti.

Sgrena, çalıştığı Il Manifesto gazetesindeki yazısında da  rehinecilerin serbest bırakırken kendisini ”dikkatli olması” konusunda uyardıklarını, çünkü ABD’lilerin kendisinin geri dönmesini istemediklerini belirttiklerini aktardı. Sgrena, olayda hayatını kaybeden gizli servis çalışanı Nicola Calipari’yi de, “Çok özel bir insandı” diye tanımladı.

Calipari’nin cenazesi bugün devlet töreniyle toprağa verildi. İtalyan basını, yaklaşık 10 bin kişinin, ülkede ulusal kahraman olarak görülen Calipero’nun naaşının bulunduğu Roma’daki Vittoriano anıtını ziyaret ettiklerini duyurdu.

Pentagon kapsamlı bir soruşturma başlattığını açıkladığı olayda suçlanan ABD askerleri, gazeteci ve beraberindeki İtalyan istihbarat görevlilerini taşıyan konvoyun hızlı bir şekilde seyrettiklerin ve dur uyarısına uymadıklarını savundu.

ABD askerlerinin ateşi İtalyan kamuoyunda, Irak’daki askerlerin geri çekilmesi konusundaki çağrıları güçlendirebileceği sanılıyor.

İLGİLİ HABERLER:

Sgnera’ya kendisini siper etti

ABD, bırakılan Sgrena’ya saldırdı!

Sgrena’ya destek mesajı gönderelim…

Sgrena’ya destek mesajı gönderelim…

Yarım milyon ‘savaşa hayır’ dedi

Sgrena’nın çağrısı mitinglerde…

Gazetecilerin eylemi rehineyi kurtaracak

‘Yanlış adam kaçırdınız!’

1100550cookie-checkSgrena: ABD bilinçli saldırdı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.