Sgrena’nın çağrısı mitinglerde…

“Sizlere sesleniyorum. İtalyan Birlikleri lütfen Irak’tan çekilsin. Savaşa ve Irak’in işgaline karşı benimle birlikte mücadele edenler, lütfen bana yardım edin. Lütfen Irak halkına yardım edin… Bu halk daha fazla acı çekmemeli, Irak halkı, işgale karşı. Bütün yabancılar ve İtalyanlar düşman kabul ediliyor…”

Geçtigimiz 4 Şubat günü Irak’ta kaçırılan İtalyan gazeteci Giuliana Sgrena dün televizyon ekranlarına getirilen video görüntülerinde bu sözlerle seslendi ve ardından gözyaşlarına boğuldu.

İtalyan birliklerinin Irak’tan derhal çekilmesini isteyen Sgrena, video görüntüsünde erkek arkadaşına da seslenerek kendisini kurtarmasını istedi. Sgrena’nin dün ekranlara gelen dramatik görüntüsünün ardından Italyan gazeteciler Sgrena’nın hayat arkadaşı Pier Scoları ve babası Franco Sgrena’yla görüştü.

Baba Sgrena’ya oranla daha iyimser ve serinkanlı görünmeye çalışan Pier Scolari, ” Giuliana ile acı tatlı nice günler geçirdik, aynı politik mücadele icinde yer aldık. Onu gözyaslarina boğulmus olarak görmek elbette çok kötü, ama yine de iyimser olmaya çalışıyorum. Sgrena halen hayatta, kaçıranlar diyalog kurmak istiyor” yorumunda bulundu.

80’li yaslardaki baba  Franco Sgrena ise ekranlarda Pier Scolari kadar iyimser görünmedi. Franco Sgrena kızının görüntülerinin ardından şöyle konuştu:

“Bu hikaye belki de kötü bir sonla noktalanacak, çünkü İtalyan birlikleri Irak’ı terketmeyecek. Ben şahsen hükümetin birlikleri geri çekeceğine inanmıyorum.”

Giuliana Sgrena’nin savaş karşıtlarına yaptığı çağrının ardından bu cumartesi günü Irak halkının bağımsızlığı ve İtalyan birliklerinin Irak’tan çekilmesi amacıyla başkent Roma’da büyük bir gösteri düzenleneceği açıklandı. Sgrena’nin çalıştığı Manifesto gazetesinin düzenledigi bu gösteriye sol kanatta yer alan siyasi partiler, sendikalar ve savaş karşıtlari katılacak.

Basbakan Silvio Berlusconi ise, Sgrena icin iyimser oldugunu, gazeteciyi kaçıranların siyasi eylemci olduklarını ve Sgrena’nın nasıl düşündüğünü anlayacakları yorumunda  bulundu. Berlusconi şöyle konuştu:

“Sgrena’nin haberleri Arapca’ya cevrildi. Sgrena’yi ellerinde tutanların onun siyasi görüşlerini kavraması gerekiyor…”

1099420cookie-checkSgrena’nın çağrısı mitinglerde…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.