Sibirya’da uçak faciası: 150 ölü

Rusya’da, içinde 200 kişi bulunan bir yolcu uçağının iniş sırasında pistte kayması sonucu bir binaya çarptı ve 150’ye yakın kişi öldü. Moskova-İrkutsk seferini yapmakta olan Airbus A-310 tipi uçakta 192 yolcu ve 8 kişilik mürettebat bulunuyordu.

Acil Durumlar Bakanlığı sözcüsü İrina Andriyanova, 10 kişinin uçaktan kaçmayı başardığını, 55 kişinin yaralı kurtarılarak hastaneye kaldırıldığını, diğerlerinin çoğunun öldüğünün sanıldığını söyledi. Sözcü, uçaktaki yangının söndürülmesinin 2 saat aldığını belirtti.

KARAKUTULAR BULUNDU

Enkazdan çıkarılan cesetlerin sayısı 102’ye çıktı. Acil Durumlar Bakanlığı yetkililerinden Natalya Lukaş, kurtarma ekiplerinin şimdiye kadar enkazda 102 ceset bulduklarını söyledi.Ulaştırma Bakanı İgor Levitin, kazaya yağmurdan sonra pistin kayganlaşmasının yol açtığını söyledi.

RIA-Novosti ajansı, aralarında 10 yaşında bir çocuğun da bulunduğu 6 kişinin durumlarının ağır olduğunu duyurdu. İtar-Tass ajansı da uçağın karakutularının bulunduğunu bildirdi.

Görgü tanıklarından biri NTV televizyonuna, ağır yanıkları bulunan yolcuların uçaktan kaçtıklarını gördüğünü anlattı.

Uçağın Sibirya’daki İrkutsk’a inerken pistten çıktığı, bir beton bariyere çarparak alev aldığı, yangının söndürülmesinin 2 saat sürdüğü belirtilmişti.

 

 


 

1131760cookie-checkSibirya’da uçak faciası: 150 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.