Sigara parasıyla okul yaptırdılar

Kömürlük Köyü Muhtarı Haşim Güller, köyde yaşayan sigara tiryakilerinin 2007 yılında sigara bırakma kararı aldıklarını söyledi.

Köy genelinde sağlıklı yaşam için sigara bırakma kampanyası düzenlediklerini anlatan Güller, daha sonra tiryakilerin sigara harcamalarının eğitim için kullanmaya karar verdiklerini söyledi.

Sigarayı bırakma kampanyasına köylülerin büyük destek verdiğini anlatan Güller, okul yaptırmak için İstanbul’da yaşayan hemşehrilerinden de destek aldıklarını, okulun 1 milyon liraya mal olduğunu söyledi.

Tiryakilerin sigara paralarıyla yaptırılan Atmalılar İlköğretim Okulu Müdürü Mehmet Kızılkaya da köylülerin örnek bir davranış sergileyerek sigarayı bıraktıklarını, kampanyanın devamında ortaya çıkan okul sayesinde öğrencilerin daha mutlu ve rahat bir ortamda eğitim gördüklerini söyledi.

İki katlı olan okulda engelliler için asansör, kütüphane, laboratuvarın bulunduğuna dikkati çeken Kızılkaya, ”Başta kampanyaya destek vererek bu okulun yapılmasında rol oynayan iş adamlarımıza ve örnek davranışlarıyla gelecek nesillere çok güzel miraslar bırakan duyarlı köylülere çok teşekkür ediyorum” dedi.

1074570cookie-checkSigara parasıyla okul yaptırdılar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.