Sigara yasağı 19 Temmuz’da

5727 Sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Yasa’nın bugüne kadarki uygulama sonuçlarını, düzenlenen basın toplantısında değerlendiren Akdağ, kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, o tarihten bu yana Türkiye’de sigara içme oranının yüzde 33’den yüzde 31’e düştüğünü kaydetti.

Kanun gereği, 19 Temmuz itibariyle yasağının başlayacağını anımsatan Akdağ, sektör temsilcileriyle konuya ilişkin görüşme yaptıklarını, temsilcilerin “Yasağın başlangıç tarihinin ertelenmesi” ve “Sigara içenler için özel bir bölüm ayrılması” yönünde taleplerini ilettiklerini söyledi. Akdağ, “Geçiş süreci uzun bir süre, 14 ayda bu sürede yasanın uygulamasının kolaylaşması gerekiyordu. Ancak görüyoruz ki toplumu, kamuoyunu farklı yönlendirmeye dönük bir takım davranışlar var” dedi.

Akdağ, kanunu uygulayacaklarını belirterek,”İktidarda da biziz. Bu yasayı TBMM’ye getirdik. 19 Temmuzda kanunun gerektirdiği uygulama başlayacak”diye konuştu.

2 HASTANIN TEDAVİSİ ABD’DE BAŞLAMIŞ

Bakan Akdağ, bugüne kadar Türkiye’de domuz gribi virüsü tespit edilen 4 hastadan 2’sinin Türkiye’ye gelmeden önce ABD’de doktora gittiklerinin ve ilaç tedavisine başladıklarının tespit edildiğini söyledi.

Akdağ, İzmir’de domuz gribi virüsüne rastlanan 2 kişiden birinin ilaç tedavisi nedeniyle ateşinin düştüğünü, bu nedenle de termal kameralarca tespit edilemediğini belirterek, ABD’de H1N1 virüsüne rastlanan eyaletlerde, daha sonraki vakalarda domuz gribi virüsü testi yapılmadığını söyledi.

Bu durumun, virüsün ülkeler arasında yayılmasına neden olduğuna işaret eden Akdağ, “Biz, DSÖ ve virüsün görüldüğü ülke bakanlıklarına, özellikle ülkeden çıkış yapanlara kendi ülkesinde virüs tespitine yönelik tedbirler alınması tavsiyesinde bulunacağız” dedi.

772550cookie-checkSigara yasağı 19 Temmuz’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.