Sigara yasağı sertleşiyor

SSUK Dönem Başkanı Prof. Dr. Elif Dağlı, İngiltere’nin sigara karşıtı mücadelede öncü ülkeler arasında yer aldığını ve Sağlık Bakanı Andy Burnham’ın bu alanda yapılan tüm çalışmalara destek veren çok önemli bir isim olduğunu söyledi.
İngiltere Hükümetinin “Tütün Kontrolü Stratejisi” kapsamında almayı hedeflediği önlemlerle sigaraya karşı önemli çalışmalara imza attığını dile getiren Dağlı, Bakan Burnham’ın son olarak sigara endüstrisi için büyük tehdit oluşturan “Düz Paket” uygulamasını savunduğu belirtti.

Bu yasanın yürürlüğe girmesi durumunda, İngiltere Sağlık Bakanlığının paketler üzerindeki logo, renk ve grafikleri yasaklaması ve sadece sigara markasının metnine izin vermesi bekleniyor” dedi.

SİGARA YASAĞININ KAPSAMI SOKAKLARA TAŞACAK

İngiltere’de ayrıca, iş yerleri ve publar gibi kapalı kamusal alanlarda uygulanan sigara yasağı kapsamının, günümüzde sigara içenlerin takılmayı tercih ettikleri kaldırımlar ve binaların girişleri gibi alanları da içerecek şekilde genişletilmesinin gündemde olduğunu ifade eden Dağlı, sigara ile mücadelede alınması öngörülen bir diğer önlemin ise yurt dışından ülkeye sokulan ucuz yasa dışı sigaralar ile de daha güçlü şekilde savaşmak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Dağlı, bunların gerçekleşmesi halinde sigara ile mücadelede “devrim” niteliğinde önlemler alınmış olacağını vurgulayarak, bunların diğer ülkelere de örnek olabileceğini söyledi. Dağlı, “İngiltere’nin sağlığını korumasına saygı gösteren endüstri, Türklerin de sağlıkları için var olan kurallara saygı duymalı. İngiltere’de asla artık söyleyemeyecekleri, sigara fiyatlarının kaçakçılığı arttırdığı yalanları ile de hükümeti kandıracağını ummamalıdır” dedi.

829240cookie-checkSigara yasağı sertleşiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.