Siirt’te hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

Referandum sonuçlandı ve yine sessiz çoğunluk, tahmin edilenin aksine “Evet” dedi. Sessiz çoğunluğun anayasa değişikliklerini iyice inceleyip öyle karar verdiğini zannetmiyorum. Her zaman olduğu gibi nasıl doğru karar verdiğini anlatayım da şaşıranlar, halkı cahil görenler bir daha öğrensin. Sessiz çoğunluk yıllardır kendisine sıkıntı yaşatan, hor gören, inançlarıyla alay edenler cepheye bakar, onları neyi savunuyorlarsa karşı cephede yer alır. Karşı cephede kimin olduğu O’nun için pek önemli değildir. Bugün filan parti idi, yarın başka bir parti olur. İşte halkı cahillikle ve yanlış tercih yapmakla suçlayanların anlamadığı veya anlamak istemediği husus bu olsa gerek.
Ülke genelindeki sonuçlarla ilgili ulusal televizyon ve gazeteler yeterince değerlendirme yapacaktır. Biz ilimizle ilgili birkaç düşüncemizi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Şöyle ki; hiçbir parti, katılmayanların oranını kendisine mal etmesin. Çünkü geçen seçimlerde de otuz bin kadar seçmen sandık başına gitmemişti. Bunun önemli bir sebebinin de iktidardaki partinin ilimizdeki vitrinine duyulan tepkinin olduğu iddia ediliyor. Şuna buna küsen, kızan ya sandık başına gitmedi ya da “hayır” oyu verdi.
Her iki durumdaki örneklere şahit olduğumu söyleyebilirim.
Referandum gibi durumlarda hissi davranmamak gerektiğini söyleyebilirsiniz ancak durum maalesef budur.
Peki, referandumda “evet” oyu verenlerin hepsi ya da çoğu önümüzdeki seçimde Ak Partiye oy verecek mi? Tahmin ediyorum bu soruya hemen herkes çok rahat bir şekilde “hayır” diyecektir. Parti yetkilileri ve temsilcilerinin buna karşı bir tedbirleri yahut çalışmaları olacak mı? Yoksa bu gerçeği kabul etmeye yanaşmayacaklar mı?
İlimizdeki referandum sonuçları genel olarak olumlu karşılandı. Ancak katılım oranının düşük çıkması (tekrar ediyorum) parti yetkililerini düşündürmelidir.
Referandum için ilimizdeki çoğu sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek ve tamamen geleceğimiz için verdiği mücadele gelecek Siirt için topluma heyecan vermiştir. İlimizle ilgili her hususta bu kuruluşların birlik içinde her zaman ortaya çıkmasını vatandaş beklemektedir. Bu kuruluşların il merkezi ve ilçelerde yaptığı çalışmaların referandum sonucuna etkisini herkes konuşuyor.
Nasıl ki ülkede 13 Eylül sonrası hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, bilinsin ki ilimizde de bu manada hiçbir şey eskisi gibi olmamalı ve olmayacaktır.
Sayın Başbakan Siirt’i yeniden düşünecek ve gerekli tedbirleri alacaktır diye inanmak istiyoruz. Başbakan Siirt’e küsmüş olabilir fakat Siirt daha kendisine küsmüş değildir. Umudunu halen muhafaza etmektedir.
Hiçbir şeyin artık eskisi olmayacağına Siirtli de inanmak istiyor.

NOT: Bu yazı referandum sonrası yazılmıştı. 12 Aralık Pazar günü Başbakan’ın Siirt’te geleceği üzerine yeniden yayınlanmak istenmiştir.

751840cookie-checkSiirt’te hiçbir şey eskisi gibi olmayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.