“Silahları bırakın, sınırdışına çıkın”

Öcalan’ın mesajında; “Çanakkale’de omuz omuza şehit düyen Kürtler ve Türkler Kurtuluş Savaşı’nı birlikte yapmışlar, 1920 Meclisi’ni birlikte açmışlardır. Ortak geçmişimizin önümüze koyduğu gerçek, geleceğimizi de birlikte kurmamız gerektiğidir. TBMM’nin kuruluşundaki ruh, bugünde yeni dönemi aydınlatmaktadır” bölümü dikkat çekti.

Öcalan birlik mesajını şöyle vurguladı; “Zaman ihtilafın, çatışmanın, birbirlerini horlamanın değil, İttifakın, birlikteliğin, kucaklaşmanın ve helalleşmenin zamanıdır. Yeni mücadelemizin zemini fikir, ideoloji ve demokratik siyasettir. Bizi bölmek ve çatıştırmak isteyenlere karşı bütünleşeceğiz, ayrıştırmak isteyenlere inat birleşeceğiz.”

İŞTE ÖCALAN’IN MEKTUBUNDAN SATIR BAŞLARI

-Baskı sistemleri düzeni sona ermiştir, halklar özgürlük ve kardeşlik istiyor

-Bugün yeni bir dönem Türkiye ve Ortadoğu için

-Bugün yeni bir dönem başlıyor

-Kürtler mücadele ile kişiliğini ve kimliğini elde etti

-Artık silahlar sussun siyaset öne çıksın

-İnkar siyaseti tarumar oldu

-Bugün milyonların şahitliğinde yeni bir dönem başlatacağım

-Silahlı güçlerimiz sınır dışına çekilsin

-İnanıyorum ki beni takip edenler bu süreci anlar

-Bu bir son değil yeni bir dönemin başlangıcıdır

-Benim başkaldırım çaresizliğe cahilliğe ve kölelige karsı idi. Bizim savaşımız etnik ya da bir dine karşı degil. Savaşımız adaletsizliğedir.

-Türkiye halkı bilsin ki, Anadolu halkları 1000 yıllık Türk ve Kürt halkları İslam kardeşliği altında yaşamıştır ve yaşayacaktır.

-Zaman ihtilaf ve ayrılık zamanı değil. Gün birleşme ve helalleşme günüdür.

-Çanakkale’de birlikte savaş verdik. Türk ve Kürt birlikte şehit oldu.

-Çanakkale’de birlikte şehid olan iki halk 1920’de TBMM’yi birlikte kurdular. O gün gibi bugün de birlikte olmaya devam edeceklerdir.

-Hep birlikte demokratik ve modern bir sistem kuralım.

SIRRI SÜREYYA ÖNDER MESAJIN TÜRKÇESİNİ OKUDU

Sırrı Süreyya Önder: Sayın Öcalan bu savaş dönemini sonladıracak bu toplumda tam bir demokrasiyi onurlu bir barışı inşa edecek bir mektup kaleme aldı.

-Onlarca yılımızı bu halk için heba ettik, büyük bedeller ödedik, helal olsun

-Bu çabalar boşa gitmedi, Kürtler kimliğini yeniden kazandı, kutlu olsun

-Artık silahlar sussun fikirler konuşsun noktasına geldik

-Ben bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki “Artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil siyaset öne çıkıyor”

-Artık silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilme aşamasına gelinmiştir.

-Yüreğini bana açan herkesin sürecin hassasiyetini gözeteceğine sonuna kadar inanıyorum

-Bu mücadeleyi bırakmak değil yeni bir mücadeleyi başlatmaktır

-Kürdistan ve Anadolu tarihine yaraşır şekilde tüm halkların eşit ve özgür, demokratik ülkenin oluşması için hepimize büyük sorumluluklar düşüyor

-Fetih, inkar, red ve zorla asimülasyon artık olmamalıdır

-Zaman ihtilafın çatışmanın birbirlerini horlamanın değil ittifakın, birleşmenin, kucaklaşmanın ve helalleşmenin zamanıdır

-Zamanın ruhunu okuyamayanlar tarihin çöp sepetine giderler

YENİ BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

Öcalan, “Yeni bir süreç başlıyor” mesajı geldi. ANF’nin haberine göre, mesaj ilk olarak Pervin Buldan tarafından Kürtçe okunuyor. Öcalan, “Mezopotamya ve Anadolu topraklarında, en kadim halklardan biri olan Kürt halkına selam” dedi.

Fırat ve Dicle nehirlerinin Türkiye’nin batısındaki nehirleri ile buluşmasına işaret eden Öcalan, “Ağrı ve Cudi dağları, Erciyes ve Kaçkar dağlarının kardeşleridir” dedi.

Batı emperyalizminin, bu son yüzyılda Ortadoğu toplumları arasında, suni sınırlar oluşturduğunu ve bölge halkları birbirine boğazlatmak istediğini kaydeden Öcalan, “bugün haykırışının bir aşama kaydettiğini gördüğünü” söyledi.

Öcalan mesajında, bu savaşın herhangi bir toplum ve kültüre karşı olmadığını, adaletsizliğe, gericiliğe ve sömürüye karşı olduğunu belirterek, “Yeni bir Türkiye için, yeni bir Ortadoğu için, yeni bir gelecek için uyanıyoruz” dedi. Öcalan, mesajında, “Yeni bir süreç başlıyor” ifadelerini kullandı.

Öcalan, onlarca yılı bu halk için feda etiklerini vurgulayarak, “Bu fedakarlıkların hiçbirin boşa gitmedi. Kürtler kimliğini yeniden kazandı kutlu olsun. Artık silahlar sussun fikirler konuşsun noktasına geldik. Yok sayan inkar eden dışlayan yapı yerle bir oldu. Akan kan insandan, bu coğrafyanın ta bağrından akıyor. Ben bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki; artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil siyaset öne çıkıyor. Silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir. Bu davaya inanan herkesin sürecin hassasiyetini sonuna kadar gözeteceğine inanıyorum. Bu bir son değil yeni bir başlangıçtır. Bu farklı bir mücadeleyi başlatmaktır” dedi.

Öcalan’ın tarihi mesajını Sırrı Süreyya Önder okudu. “Öcalan bu toplumda tam bir demokrasiyi, onurlu bir barışı yeşertecek bir mektubu kaleme aldı” diyerek başlayan Önder, şöyle devam etti:

“Öcalan diyor ki; ‘Mazlumların, özgürlük ve nevruzu kutlu olsun. Selam olsun bu uyanış ve diriliş günü olan nevruzu kutlayanlara selam olsun. Selam olsun yeni bir dönemin miladı ve gün ışığı olan nevruzu coşku ve demokrasi ile kutlayan halklara. Selam olsun demokrasi rehber edinen bu büyük yolun bütün yolculara. Nevruz ateşi ile yüreği tutuşan yüz binler artık barış diyor kardeşlik diyor çözüm istiyor. Bizim kavgamız hiçbir ırka mezhebe karşı olmamıştır bizim kavgamız ezilmişliği haksızlığa, geri kalmışlığı baskılara karşı olmuştur, bundan sora da böyle olacaktır. Bugün artık yeni bir Türkiye’ye yeni Ortadoğu’ya ve geleceğe uyanıyoruz. Bugün yeni bir dönem başlıyor. Silahlı direniş döneminden demokratik sürece kapı açılıyor. Siyasi, demokratik yanı ağır basan bir süreç başlıyor. Biz onlarca yılımızı bu halk için feda ettik büyük bedeller ödedik helal olsun. Bu fedakarlıkların hiçbirin boşa gitmedi. Kürtler kimliğini yeniden kazandı kutlu olsun. Artık silahlar sussun fikirler konuşsun noktasına geldik. Yok sayan inkar eden dışlayan yapı yerle bir oldu. Akan kan insandan, bu coğrafyanın ta bağrından akıyor. Ben bu çağrıma kulak veren milyonların şahitliğinde diyorum ki; artık yeni bir dönem başlıyor, silah değil siyaset öne çıkıyor. Silahlı unsurlarımızın sınır ötesine çekilmesi aşamasına gelinmiştir. Bu davaya inanan herkesin sürecin hassasiyetini sonuna kadar gözeteceğine inanıyorum. Bu bir son değil yeni bir başlangıçtır. Bu farklı bir mücadeleyi başlatmaktır.

1376750cookie-check“Silahları bırakın, sınırdışına çıkın”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.