Sinemamızın çınarları Merinos Parkı’nda

Türk Sineması’na eserleriyle ün salan yönetmen, oyuncu, yapımcı ve tiyatro sanatçısı Muhsin Ertuğrul; Türk Sineması’nın ilk kadın yönetmeni ve ilk kadın yıldızı Cahide Sonku; oyuncu Ayhan Işık; yönetmen, senarist, yapımcı ve oyuncu Osman Fahir Seden; yönetmen, yapımcı, senarist Atıf Yılmaz; oyuncu Hulusi Kentmen; oyuncu Belgin Doruk; oyuncu Sadri Alışık; oyuncu Vahi Öz ve Türk Sanat Müziği Sanatçısı ve oyuncu Zeki Müren’in isimleri, Bursa’nın simgesi olan çınar yapraklarının içine yazılarak Merinos Parkı’nın kaldırımlarına döşendi.

Amerikan sinema sektörüne katkıları olan ünlü film yıldızlarının adlarını ‘Hollywood Star’ tabelalarına taşıyan uygulamanın Türkiye’deki ilk örneği olan ‘Sinemamızın Çınarları’, Bursa’da coşkulu bir etkinliğe imzasını attı.

Gönüllere kazınan isimler artık Merinos’ta

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türk Sineması’nın ünlü oyuncuları İzzet Günay, Engin Çağlar ve Nuri Alço ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, Festival yönetmeni Ali Çalışır ve festival danışma kurulu üyeleriyle birlikte, usta sanatçılarının isimlerinin yazılı olduğu çınar yapraklı kaldırımları, Merinos Parkı’nın güney kapısı girişindeki alana döşedi. Başkan Altepe, Türk Sineması’nın iz bırakan isimlerinin Bursa’da yaşatıldığına dikkat çekerek, “Sanatlar toplumların önemli kültürel bağlarıdır. Hayatımızda derin izler bırakan, Türk Sineması’na büyük katkı sağlayan ve sinemanın her alanında çalışan sanatçılarımıza minnet duyuyoruz. Sinemaya gönül veren sanatçılarımız gönüllere ve hatıralarımıza kazındığı gibi bugünden itibaren Merinos’taki kaldırımlarda yaşayacak” dedi. Başkan Altepe, Hollywood’daki uygulamanın Türkiye’de ilk kez Bursa’da gerçekleştirilmesinin mutluluğunu yaşadığını belirterek, bu yıl 10 sinema sanatçısının adının döşendiği kaldırımlara ilerleyen yıllarda yeni isimlerin ekleneceğini de belirtti.

“Anılarımız zenginleşiyor”

Usta sanatçı İzzet Günay da uygulamanın önemine değinerek, “Vefasızlığın bol olduğu bir ülkede vefa örneği sergileyen Başkan Altepe’ye böyle bir çalışmaya öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz. Gönlümüzde yer etmiş sanatçıları halkımız da hatırlasın istiyoruz. Sinemamız adına çok onur verici bir olay. Anılarımız zenginleşiyor” diye konuştu. Günay, sanatçıların kıdem sırasına göre belirlenerek çınar yapraklı karolara döşendiğini de ifade etti.

743870cookie-checkSinemamızın çınarları Merinos Parkı’nda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.