Sivrisineklerin sıtması tarih oluyor…

Arizona Devlet Üniversitesi’nde on yılı bulan bir araştırmanın sonunda, sivrisineklerin sıtmaya neden olan bulaştırıcı yapısında değişiklik yaratıldı. Böylece, bundan böyle, dünya sivrisineklerinin genetik yapısı değişeceğinden sıtma tarihe karışacak.

ABD’li bilim adamlarının bulduğu bu sonuca karşı kaygılı duran ve sonuçlara güven duymadan bakan bazı kuşkucu bilim adamlarına göre, sıtmayı önlemiş olmak yeterli değildi. Arizona Üniversitesi’nin bu buluşunu yetersiz bulan bu kuşkuculara bakılırsa, sıtma-malarya mikrobunu insan bedeninden ötekine aktarmıyor olsa da sivrisineklerin soktuğu yerdeki kaşıntı ve şişlikler devam edecekti. Arizona Üniversite laboratuarlarının bu konuya bir çare bulmadığını söyleyen bu kuşkucu ve eleştirici bilim adamlarının itirazları son günlerde Amerikan basınında yer almaya devam etti.

Öte yandan sivrisinek nüfusunun bu şekilde pasifize edilmesini doğru bulmayan bazı bilim adamlarına göre, eğer bu yönde araştırmalar devam ederse ilerde her hastalık için canlıları yapaylaştırmaya gidileceği açıklandı. Bunun ise canlı türü içinde bir tür yapay ortam yaratmak sonucunu vereceği, gerçek dünyadan uzaklaşılacağı savunuldu.

1506710cookie-checkSivrisineklerin sıtması tarih oluyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.