Siyasi rakibinin sırt kıllarını eleştirdi

Florida Valisi Charlie Christ, koltuğuna göz koyan Cumhuriyetçi Parti adayı Latino kökenli Mario Rubio’nun sırtındaki kılları, tüyleri siyasi propaganda konusu yapınca tepki aldı.

Basında köşe ve söz sahibi olan kimi Latino-Hispanik kökenli siyasal yorumcular ise Vali’nin muhatabının sırt tüylerinden söz etmesini çirkin bularak, “Latinlerin kıllı olduğunu söylemek istiyorsa, ayrımcılık, ırkçılık yapıyor” dedi.

Demokrat Parti üyesi olan Florida Eyalet Valisi Christ, muhalifi Cumhuriyetçi Parti adayının sırtındaki tüyleri aldırmak için ağdacısına partisinin bütçesinden 130 Dolar harcadığını iddia ederek, “İşte Cumhuriyetçi maliye politikası, budur!” diye muhalifini suçladı.

Fox Tv’de ünlü gazeteci Greta Van Susteren’in programına konuk olan Vali, bu yıl yapılacak seçimlerde rakibi olan Rubio’nun bir ağda salonuna gidip sırtındaki tüyleri 130 Dolar ödeyerek aldırtmasını konu edince, sadece karşıtları arasında değil, Demokratlar arasından da tepki aldı.

Amerikan siyasetçilerinin magazin ve dedikodu düzeyinde bu tür suçlamalarla uğraşmaları öteden beri eleştiriliyordu. Vali 130 Dolara saç tıraşı olunamayacağını, kendisinin kırk yıllık berberine sadece 11 Dolar ödeyerek saçlarını kestirdiğini, Mario Rubio’nun paraları savurduğunun bir belirtisi olarak 130 Dolara sırtına ağda yaptırdığın söylemesi bu tarz eleştirilerin tekrarlanmasına neden oldu.

1500970cookie-checkSiyasi rakibinin sırt kıllarını eleştirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.