Sümer Erek bu kez suluboyalarını sergiledi

Sanatçı şimdiye kadar 25’e yakın sergi açtığını belirterek, “Bu serginin özelliği kendi mekanımda evimin bir bölümünü galeriye dönüştürerek oluşturduğum bir sergiden oluşuyor” dedi.

Erek, serginin diğer özelliğini de şöyle anlattı:

“Bir tek yeni çalışmalarım değil, eskileri de kapsamasıdır.Özellikle bu sergide 1987’de yaptığım bir dizi sulu boya çalışmasıyla birlikte bu yıl son dönemde yaptığım iki dizi sulu boya çalışması var. Bu yıl ilk diziyi Nisan ayında yapmıştım. Bunlar diğer usta sanatçılara atıfta bulunarak, onların bazı çalışmalarını sulu boya tekniğiyle yeniden ürettiğim bir dizi çalışmalardan oluşuyor.”

“Niye bunu yaptım?” diye soran sanatçı yine kendi sorusunu şöyle yanıtladı:

“Çünkü Nisan ayının 15’i Dünya Sanat Günü olduğundan dolayı, o gün atölyemde bir sanat etkinliği düzenlemiştim. Çağırdığım misafirlerime benzeri bir çalışmayı yaptırmıştım. O sanatçıları tanımaları, öğrenmelerini teşvik etmiştim. Aşnı şeyi tabii ben kendim de yaptım. Bu çalışmanın ilk bölümü 20 eserden oluşuyor. Bedri Rahmi’den Rodin’e kadar pek çok sanatçıyı kapsıyor. Diğer ikinci bölüm ise 1987’de yaptığım bir dizi suluboya çalışması. Bu yılki çalışmalarım kapsamında Kıbrıs, Avustralya, İspanya, İngiltere ve Türkiye’den aldığım yaşamsal ilhamdan kaynaklanan 20 eseri kapsıyor… “

Sümer Erek yeni yılda sergi çalışmalarını sürdüreceğini sözlerine ekledi.

855980cookie-checkSümer Erek bu kez suluboyalarını sergiledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.