Sığınmacılara sağlık taraması

HRF Başkanı Ali Aksoy, 9 haziran Cumartesi günü Hackney Council for Voluntary Service (CVS) binasında 30 atılımcıya sağlık taraması yapıldığını söyledi. HRF aynı saatlerde Halkevi’nde yaptığı taramada da 150 katılımcıya sağlık hizmeti götürdü.

HRF Başkanı Ali Aksoy

Aksoy şöyle devam etti:

“CVS’de kurduğumuz psikiyatrist, kardiyolog ve genel pratisyenlerden oluşan doktorlar heyeti saat 13-19.30 arası 30 katılımcıya baktı ve tıbbi tavsiyelerde bulundu.

Ekteki foto da göreceğin gibi doktorlarla görüşmek için uzun bekleme kuyruklar oluştu. Tüm gelenler tepeden tırnağa sağlık taramasından çok memnundu. Çoğu aile hekimlerinde bu ilgiyi görmediklerini belirttiler.”

Aksoy, taramaların toplum sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayarak HRF’nin bu tür etkinlikleri çeşitli göçmen derneklerinde belli aralıklarla sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Sağlık taramasına gösterilen ilgi üzerine Psikiyatrist Dr. Müge Trak, HRF ile işbirliğinde Eylül’den itibaren her ay aynı hizmeti yineleyeceklerini söyledi.

HALKEVİ’NDE TARAMA

HRF’nin aynı saatlerde “31-33 Dalston Lane” adresindeki Halkevi’nde yaptığı “sağlık günü”ne de 12 sağlık kurumu 150 katılımcı yer aldı.

Sağlık Günü’nde başta, kan ve şeker testi, obezite ve tansiyon ölçümü ile doğum kontrolu gibi konularda bilgi verildiği açıklandı.

843550cookie-checkSığınmacılara sağlık taraması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.