SOAS’ta mistik Anadolu ve Alevi müziği…

Bağlama sanatçıları Hüseyin Kaplan ve Dursun Can Çakın 12 Ocak Cuma akşamı 19.30’da SOAS’ta “Mistik Anadolu ve Alevi müziği” başlıklı bir dinleti sunacak.

Konserin “Bloomsbury, Londra WC1H 0XG” adresindeki SOAS Üniversitesi’nin “Brunei Gallery Room: Brunei Gallery Lecture Theatre” salonunda ücretsiz olarak gerçekleşeceği ve yalnızca 3 sterlin bağış karşılığında yer ayırtılabileceği açıklandı.

Kaplan etkinliğin Britanya Alevi Federasyonu’nun öncülüğünde bağlamanın SOAS’ta ders olarak okutulması başvurusu ve bo konudaki çalışmaların bir devamı olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Amacımız Alevi inanç ve felsefesinin günümüze ulaşmasında en önemli yer tutan Alevi ozan ve onların havalandırdıkları deyiş eşliğinde semahın icra edilmesidir. Saz Alevi inancında telli Kur’an olarak kabul edilir. Programda Alevi inancı ve sazla ilgili kısa bir sunum yapılacak. Yedi müzisyenin hazırladıkları repertuvar da icra edilecek…”

Konserin ücretsiz olduğunu vurgulayan Kaplan, farklı kültürlere yönelik bu kültürel etkinliğe toplumun ilgi göstermesini istedi.

Hüseyin Kaplan özel bir dinletide…
2153340cookie-checkSOAS’ta mistik Anadolu ve Alevi müziği…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.