Son İngiliz askeri 2008’de çekilecek

The Daily Telegraph gazetesine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Houghton, İngiltere’nin bu planlamanın bir parçası olarak çok yakın zamanda Irak’tan asker çekmeye başlayacağını savundu.


Irak’taki 8.000 İngiliz askerinin dönmesiyle ilgili olarak yapılan tartışmaların sona ermesini sağlayacak çekilme planının dört aşamadan oluştuğunu da belirten Tuğgeneral Houghton, ilk aşamanın ilkbahar aylarında uygulamaya konulacağını belirtti.


İlk aşamanın en geç yaz sonuna kadar tamamlanabileceğini belirten Tuğgeneral Nick Houghton, güvenliğinden İngiliz askerlerinin sorumlu olduğu bölgelerde hedefin, sorumluluğun ”yumuşak bir geçişle” Irak yetkililerine devredilmesi olduğunu anlattı.


General Dick Houghton, çekilmenin bir an önce başlatılmasının Irak halkının İngiliz askerinin ilelebet Irak’ta kalmaya niyetli olmadığını göstermek açısından önem taşıdığını da belirterek, ”Burada çok erken çekilmekle çok geç kalmak arasında son derece ince bir sınır var. Bu çizgiyi iyi tespit edip, çekilmenin zamanlamasını iyi yapmak gerek” dedi.


Yapılan planın ancak yeni seçilen Iraklı politikacıların işlevsel bir yönetim kurmayı başarmaları ve ülkedeki yüksek tansiyonun daha da yükselmemesi halinde uygulanabileceğini de vurgulayan Nick Houghton’ın bu sözlerini değerlendiren Savunma Bakanlığı sözcüsü de planın işlemesinin şartlara bağlı olduğunu vurguladı.

788780cookie-checkSon İngiliz askeri 2008’de çekilecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.