Sorgun Ormanı, turizm adına katlediliyor

Manavgat Sivil Toplum Platformu “http://www.ralf.us/sorgun” adresinde açtığı site ve düzenledikleri etkinlikler ile ağaçları ve kuşları kurtarmaya çalışıyor. Manavgat Sivil Toplum Platformu Ormanı Turizm Bakanlığı’nın ormanı turistik tesis yapması için turizm şirketi TURAB’a devrettiğini belirterek doğa katliamına yol açacak kararın durdudulması için Danıştay’a başvurulduğu ve milletvekillerine mektup yazıldığını açıkladı.



“Side Turizm Alanı” kapsamında, Antalya ili Manavgat ilcesi, Titreyengöl mevkii, 06-B3 paftasında 3120 dönümlük fıstık çamı, kızıl ve kara çam ağaçlarıyla bölgenin akciğeri olan Sorgun Ormanı,1988 de büyük bir yangın geçirmiş ve 45 km karelik bir alana düşmüştü.


Manavgat Sivil Toplum Platformu’nun Turizm Bakanlığı Kararı’nı şöyle açıkladı:


“Turizm Bakanlığı, 4957 sayılı kanun ile 2634 sayılı ‘Turizmi Teşvik Kanunu’nuda yapılan değişiklikler sonucu aldığı yetkiye dayanarak 1/25.000 ölçekli ‘Doğu Antalya Çevre Düzeni’ planında Orman İçi Turistik Mesire Alanı’ olarak ayrılan sahayı, 28/01/2004 tarihinde Golf ve Otel alanı olarak değiştirerek 2 (iki) adet 27 şer delikli golf sahası ve iki adetotel sahası için tahsis kararı almıştır.


Birinci alan (G1) TURAB adlı turizm şirketine 1 trilyon 50 milyar liraya 49 yıllığına tahsis edilmiş, ikinci alanın durumu belli değildir. Sorgun Ayıgürü mevkiindeki 1 nolu otel alanı ihalesini de Güral Tur. Ve Maden AŞ. 11 trilyon 800 milyar liraya,. Aynı mevkiideki 2 nolu alanı ise 10 trilyon 450 milyara Telarko Kablo Plastik Ve Tur. San. AŞ. almıştır. Turizm Bakanlığı ayrıca Oymapınar beldesinde 4 adet, Kızılagaç-Boğaz mevkii arası 3 adet Golf sahası tahsisi yapmıştır.


Bayındırlık ve İskan Bakanlığı , yukarıda tahsise konu olan golf alanlarını, daha önce bu bölgenin yoğun Sorgun Çamlığı içinde olması ve bu alanda çok sayıda yetişkin çam ağacının bulunması nedeni ile 14-05-1986 tarihinde Eska Turizm ve Ticaret A.Ş ye ait 18 delikli golf tahsis kararını iptal ederek Manavgat Revizyon İmar Planı ile geliştirilmiş olan Orman içi Turistik Mesire alanı’na dahil etmiştir.”


AÇIK GAZETE: Okurlarımızı Manavgat Sivil Toplum Platformu’nun internet sitesi http://www.ralf.us/sorgun/protest.php?L=2 adresindeki imza kampanyasına katılmaya çağırıyoruz.

1021290cookie-checkSorgun Ormanı, turizm adına katlediliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.