‘Sorun yeni anayasayla çözülür’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere’de yayımlanan Financial Times gazetesinin Türkiye muhabiri Vincent Boland’a verdiği demeçte, “Bazı kızlarımızın sırf başörtüsü takmalarına izin verilmediği için daha yüksek eğitimden yoksun kalmaları adil değildi” dedi. 


Başörtüsü sorununun geçiştirilemeyecek bir siyasi sorun olduğunu belirten Başbakan, “Bir genç kızın giydikleri yüzünden daha yüksek eğitim alma hakkı kısıtlanamaz. Bu tür problemler Batı üniversitelerinde yok, ama Türkiye’de var ve politikacıların ilk görevinin de bu sorunu çözmek olduğuna inanıyorum” ifadesini kullandı. 


Üniversitelerde türban yasağının gevşetilmesiyle durumun 1980 askeri darbesinden önceki noktaya döndürülmüş olacağını söyleyen Erdoğan, 1982 yılından bu yana başörtüsünün üniversite kampüslerinde yasak olduğuna dikkat çekti ve “Bizim yapmaya çalıştığımız yeni bir şey değil. Türkiye’de başörtüsüyle üniversiteye gitmek mümkündü, sonradan imkansızlaştı. Yani bu yeni bir olay değil” diye konuştu. 


“Tamamen sivil bir anayasa yapılmasının Türkiye’deki bütün siyasi kesimlerin paylaştığı hedef olduğunu” belirten ve “Türkiye’nin son iki anayasasının darbelerin ardından yapıldığını” hatırlatan Başbakan Erdoğan, “Demokratik, laik, sosyal hukuk devletini sağlayacak ve koruyacak bir anayasa istiyoruz” dedi. 


Başbakan Erdoğan, Anayasa değişikliğiyle ilgili olarak geniş kesimleri içine alan bir tartışma ortamı yaratılmasına çalışacaklarını belirterek, Anayasa taslağının, Anayasa hukukçularından oluşan bir heyet tarafından hazırlandığına dikkati çekti. Erdoğan, “Bu Anayasa, Türkiye’yi belli bir yöne götürecek. Bizim görevimiz de Anayasa’yı halkımızla olabildiğince geniş biçimde tartışıp danışmaktır” diye konuştu.

1048330cookie-check‘Sorun yeni anayasayla çözülür’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.