Sosyal Güvenlik Reformu yine ertelendi

Başesgioğlu, basın mensuplarının Sosyal Güvenlik Reformu’na ilişkin sorularını yanıtlarken, Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararıyla birlikte Sosyal Güvenlik Reformu üzerinde bazı değişikliklerin yapılmasının ”kaçınılmaz hale geldiğini” belirterek, bu nedenle Sosyal Güvenlik Reformu’nun yürürlük tarihini 6 ay ertelemek durumunda kaldıklarını hatırlattı.


Başesgioğlu, yaptıkları değerlendirmeler neticesinde parlamentonun yasama ”takviminin çok sıkışık olması nedeniyle kapsamlı bir değişikliği yasalaştırma imkanının görülmediğini” belirterek şunları kaydetti:


”Revize sosyal güvenlik yasamızın 2008 yılında yürürlüğe girmesi daha makul bir alternatif olarak karşımıza çıktı. Bu sebeple yeni parlamentonun ilk açılışıyla birlikte değiştirilmiş yasa tasarımızı parlamentoya sunmayı hedefliyoruz. Ancak bu zamana kadar reform üzerindeki çalışmalar yapılacak. Anayasa Mahkememizin iptal gerekçeleri dikkate alınarak mümkün olan en geniş uzlaşmayla bu yeni parametreleri tekrar hayata geçirmek istiyoruz. Biz Bakanlık olarak çalışacağız, bürokratlarımız çalışacak. Bu arada, sosyal taraflarla yasa tasarısının yeni halini tartışacağız. Yeni parlamentonun açılışıyla beraber değişiklik yapılan tasarıyı parlamentoya sunacağız. Bu takvim, haliyle bir ertelemeyi beraberinde getiriyor. 2008 yılı başına bu yürürlük tarihi ertelenecek.”


Başesgioğlu, konuya ilişkin yasa tasarısının TBMM Başkanlığına sunulacağını, yeni düzenlemenin de seçim sonrasında oluşacak parlamentoda görüşüleceğini kaydetti.
 


 

1040520cookie-checkSosyal Güvenlik Reformu yine ertelendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.