İspanya Futbol Makinesi mi?

Dur diyecek bir takımın Dünya üzerinde en azından form düzeyi açısından olmadığını maçlar ilerledikçe daha net görmeye başladık. Konum gereği ekol diyebileceğimiz Güney Amerika takımlarıyla büyük organizasyonlar yada ayarlanan hazırlık maçlarında karşılaşabilen İspanya, belki de aldığı galibiyetlerle en son Brezilya’ya ait olan yenilmeme rekorunu 36’ dan 37 ‘ e yükseltebilecek.

Günümüz Total Futbol deyişine uyan sahanın her yerinde yardımlaşma ve ne olursa olsun tabiri caiz ise öldürene kadar top çevir ve rakibinin açığını kolla prensibini bıkmadan usanmadan yerine getirmek için sahaya çıkıyorlar.

Kalecisinin defans bloğuna, defansın orta sahaya, orta sahanın hücum hattını desteklediği zincirin beklide en önemli halkası Xavi ve İniesta. Bu iki futbolcu Barcelona takımının orta sahasının yükünü çektiği gibi yılda ortalama bir tane üst düzey kupa kazandirmalari ile taraflı tarafsız herkesin ortak fikir birliğine vardığı bu iki futbolcu…

Elbette futbol basit oyundur diye ortaya çıkan fikirlerin, gelinen noktada sadece taktik, teknik yada maça konsantrasyon gibi öğelerle desteklenmesi doğru olmaz. Çünkü günümüzde, futbol takımlarının teknolojik destek ile değerlendirildiği ve futbolcuların kas yapılarına kadar inceleme yapan bir bilimin futbolun içine girmesi ile bu oyun artik eskisi gibi basit bir oyun değil.

Ek bir parantez olarak gol yollarında en az orta saha oyuncuları kadar yetenekli olan David Villa da, belkide son yıllarda forvet mevkinde bu denli fırsatları değerlendiren başka bir rakibinin olmamasından dolayı su an Dünya transfer borsasında peşinden koşulan futbolcuların başında geliyor.

Cumhur Cebeci / Açık Gazete – İstanbul

724490cookie-checkİspanya Futbol Makinesi mi?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.