Süperbakteri İncil’lerden geçmiş

Milli Sağlık Sistemi yöneticilerinin aldığı kararın Hıristiyan hastalar ve yakınları kadar, hastanelere İncil tedarik eden kilise ve dini örgütleri de rahatsız ettiğine dikkat çeken Mail gazetesi, hastanın başucunda İncil bulundurulması uygulamasının Milli Sağlık sisteminin kuruluşundan beri var olduğunu hatırlattı.  


Milli Sağlık Sistemi yönteticilerinin yasak kararının ardında, hastanın başucunda bulundurulan İncillerin ülkede her yıl 5 bini aşkın kişinin ölümüne yol açan hastane virüsü MRSA’nın yayılmasında etkili olmasının bulunduğu da bildirildi.    


Bu arada hastanelere İncil tedarik eden dini gruplar, Milli Sağlık Sistemi yöneticilerine, İncil’in yasaklanmaması için istenen her dinin kutsal kitabının tedarikini de üstlenmeyi önerdi. Milli Sağlık Sistemi yöneticilerinin bu öneriyi de geri çevirdiği bildirildi.    


İngiltere İslam Konseyi Başkanı İkbal Sacranie de yaptığı açıklamada karara karşı çıktı. Sacranie, yasak kararını “rezalet” olarak nitelerken, diğer dinlere gösterilecek saygının Hıristiyanlara yasaklar koyarak sağlanamayacağını söyledi. (aa) 

781460cookie-checkSüperbakteri İncil’lerden geçmiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.