İsrail – Filistin ipleri yeniden geriliyor

İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya yürümek isteyen 35 fanatik Musevi’yi gözaltına aldı. Harem-üş Şerif’e yürüyüş yapmak isteyen onlarca aşırı sağcı Musevi’nin, yürüyüşü engellemek isteyen polis tarafından gözaltına alındığı bildirildi. Kudüs’te en az 10, Tel Aviv’de de 25 civarında kişi gözaltına alındı.

İsrail Emniyet Bakanı, Gideon Ezra, 3 bin polisin görev yaptığını belirterek, aşırı sağcı dört grup lideri ve taraftarlarının çember altına alınarak gösteri yapmalarına izin verilmediğini açıkladı. Bakan, üç çocuğun öldürülmesinden kızgın olan Arap gençlerinin polisi taş yağmuruna tuttuklarını da sözlerine ekledi.

Kudüs’te gözaltına alınanlar arasında aşırı milliyetçi Revava Grubu’nun Başkanı Israel Kohen de bulunuyor. Kohen, bu yaz gerçekleşmesi planlanan 8 bin yerleşimcinin Gazze Şeridi’nden çekilmesi operasyonunu engellemek için toplu dua çağrısı yapmıştı.

Protesto gösterisinin tarihi, İsrail Başbakanı Ariel Şaron’un, Gazze’den çekilme planını görüşmek üzere ABD Başkanı George W. Bush’la görüşmek üzere hareket edeceği tarihe denk getirildi. Gösterinin yasaklanmasından sonra İsrail otoriteleri, Kudüs’ün doğusundan sadece 40 yaşın üstündeki Müslüman Arap İsrailliler ve Filistinli Müslümanlar’ın geçişine izin verdi.

1103120cookie-checkİsrail – Filistin ipleri yeniden geriliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.