İsrail kapıları açtı

İsrail Dışişleri Bakanlığından verilen bilgiye göre, Kerem Şalom geçiş noktasından bugün 80 TIR tıbbi malzeme, ilaç ve gıda malzemesinin Gazze’ye aktarılması öngörülüyor. İnsani yardımların Yunanistan, Ürdün ve Mısır kaynaklı olduğu bildirildi. 

Ayrıca, Gazzelilerin akaryakıt ihtiyacı için Nahal Oz terminali açılarak, Gazze’nin tek yakıt santralinin ihtiyacı ve diğer insani amaçlar için 200 bin litre dolayında akaryakıt sevk edilmesi planlanıyor. Nahal Oz terminali, hava bombardımanlarının başlamasıyla birlikte kapatılmıştı. 

Gazze Şeridi’nde yaşayan, çifte vatandaşlığa sahip kişilerin tahliyesi de bugün devam edecek. 

Norveç, Almanya, Filipinler, Polonya, Romanya, İspanya, Malta, Fransa, Yunanistan, Avusturya ve Kanada vatandaşlıklarına da sahip yaklaşık 200 Gazzeli bugün Erez’den çıkarılarak, Alenbi geçiş noktası yoluyla ülkelerine gönderilmek üzere Ürdün tarafına geçirilecekler. 

Geçen hafta sonu, çifte vatandaşlığa sahip yaklaşık 200 Filistinli yine aynı şekilde Gazze Şeridi’nden çıkarılmıştı. İsrail’in kara saldırısı öncesinde yapılan uygulama çerçevesinde, bir Türk aile de bu yolla Gazze’yi terk etmişti.

1184440cookie-checkİsrail kapıları açtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.