İsrail’den kadın tutuklu hakkında şok iddia

İsrail medyası, takas anlaşması kapsamında serbest kalan Filistinli tutuklulara ilişkin iddialara yer vermeye devam ediyor. Yedioth Ahronoth gazetesi, Türkiye’ye gönderilen 11 tutukludan Amna Muna adlı Filistinli kadının, “cezaevindeki Filistinli kadın tutukluların lideri olduğu, diğer tutuklulara eziyet ettiği için tutuklu ailelerinin, ondan intikam almalarından korkuluyor” iddiasını dile getirdi.

Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sayfasında takas anlaşması kapsamında tahliye edilen “Filistinli tutukluklarının Suriye, Türkiye ve Katar’da sıcak karşılandığı” belirtirken, “11 Filistinli tutuklu Türkiye’ye ulaştı ve Ankara’ya vardıklarında zafer anlamına gelen V işaretlerini yaptılar” dedi.

Haberde 10 erkek ve 1 kadın tutuklunun Esenboğa havaalanında Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf ve Türk Dışişleri Bakanlığı yetkililerince karşılandığı bildirilirken kadın tutuklunun bir fotoğrafının altında “Amna Muna, Ankara’da V işaretini yapıyor” yazıldı.

“MUNA GAZZE’YE GÖNDERİLMEYİ REDDEDEREK TAKASI GECİKTİRDİ”

Filistin Büyükelçisinin Türkiye’ye teşekkür ettiği ifadelerinin yansıtıldıktan sonra da “Filistinliler arasında, Salı günü Gazze Şeridi’ne gönderilmeyi reddederek anlaşmanın uygulamasında kısa bir gecikme yaratan Amna Muna da bulunuyor” denildi. Haberde şu iddialar öne sürüldü: “Muna, 2001 yılında genç Ofir Rahum’u ölüme sürükledi. İsrail’de cezaevindeki Filistinli kadın tutukluların lideri olarak değerlendiriliyor ve daha önce yayımlanan haberler, tutukluları terörize ettiğine işaret etmişti. Diğer tutuklulara kötü muamele yaptığı için tutukluların ailelerinin ondan intikam almalarından korkuluyor.”

1315200cookie-checkİsrail’den kadın tutuklu hakkında şok iddia

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.