İsrail’e netten küfür edince gözaltına alındı

AG, Facebook’taki köşesinde Gazze saldırısına tepki göstermek amacıyla İngilizce olarak İsrail ve yahudilere küfredince karakolluk oldu.

 

AG’nin yakın akrabası Ramazan Ganidağlı 12 Ocak saat 17’de kuzeninin evinin anti-terör timlerince basılarak arandığını belirterek şunları söyledi:

 

“Polis aramada bir şey bulamayınca bilgisayara el koymuş ve AG’yi de göz altına alarak Stoke Newington Polis Karakolu’na götürmüşler. Hemen karakola koştuk. Kuzenime bir avukat tahsis etmişler. Sorgu sırasında küfürü İsrail’e tepki olarak yaptığını ve herhangi bir islamik örgüte üye olmadığı hatta sempati bile duymadığını söylemiş.”

 

Ganidağlı, polis kayıdı için gözaltına alınan gence DNA testi bile yapıldığını belirterek, “ Polis AG’nin söylediklerini inandırıcı bulunca yaşının da küçüklüğünü gözönüne alarak ertesi sabah serbest bıraktı…” diye konuştu.

 

“IRKÇILIK BİR SUÇTUR”

 

AG’nin bilgisayarının teknik incelenmesinin ay sonuna kadar süreceğini belirten Ganidağlı, şöyle devam etti:

 

“Polis AG’yi serbest bırakmadan önce yaptığı eylemin ‘ırkçı’lık, bunun da suç olduğu söyledi. İsrail’e tepkilerin yasal ölçülerde kalması gerektiği öğüdünü vererek özellikle Müslümaen gençlerin kendilerini frenlemeleri gerektiğini hatırlattı. AG de polisten yaptığının suç teşkil ettiğini bilmediğini söyleyerek Facebook’taki yazıyı silme sözü verdi.”

 

Ganidağlı, polisin bilgisayarın teknik incelemesini tamamladıktan sonra hakkında savcılığa suç duyurusu bulunup bulunmayacağına karar verileceğini sözlerine ekledi.

 

FOTOĞRAF: Ramazan Ganidağlı kuzeni AG’nin başına gelenlerin gençlere örnek olmasını isteyerek İsrail katliamlarına tepki gösterirken ırkçılıktn kaçınılmasını öğütledi.

1185320cookie-checkİsrail’e netten küfür edince gözaltına alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.