Sırp şarkıcıya vize engeli

Sırbistan ve diğer Balkan ülkelerinde ünlü olan pop şarkıcısı Svetlana “Ceca” Raznatovic, Sırp Savaş suçlusu olmakla suçlanan ve “Arkan” olarak bilinen Zeljko “Arkan” Raznatovic ile evliydi.

Arkan, kaçak olarak yaşadığı Sırbistan’da, 2000 yılında Belgrad’da bir otelde kıstırılarak vurularak öldürülmiştü. Svetlana “Ceca” Raznatovic iki yıl önce Başbakan Zoran Djiindiç’in katillerinin bulunması operasyonları sırasında evine düzenlenen baskında kısa bir süre için tutuklanmış, evde çok sayıda silah bulunmuştu. Kanada da, daha önce Svetlana “Ceca” Raznatovic’e konser vermek için ülkeye girişine izin vermememişti.

Avustralya Sırp Toplumu Göç İşleri Bakanlığı’na başvurarak, sanatçının kocasından dolayı cezalandırılmamasını işstedi. Melbourne’da yayınlanan Sırp Toplum Gazetesi Serbian News’ten  George Marinkovic, Ceca’nın, Arkan’la evlenmeden çok önce ünlü bir pop yıldızı olduğunu kaydederek, “Bu güzel sanatçıyı cezalandırmanın bir anlamı yok” dedi.

Svetlana “Ceca” Raznatovic vize alabilirse 24 Nisan’da Sydney, 30 Nisan’da da Melbourne’da konser verecek. Göç İşleri Bakanlığı’nın vize talebini incelediği ve henüz bir karar vermediği açıklandı.

1102930cookie-checkSırp şarkıcıya vize engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.