İstanbul Taksim’deydi

Ethem Sarısülük’ün ölümüne neden olan polisin serbest bırakılmasını ve Lice’de Medeni Yıldırım’ın öldürülmesini protesto etmek için bugün yine binlerce insan Taksim’de buluştu.

BDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel ve Sabahat Tuncel’in de katıldığı yürüyüşte ”Diren Lice, İstanbul seninle” pankartı taşındı. Gruba konuşan Sabahat Tuncel, “Bu mücadelemiz için bir başlangıçtır” dedi.

Sırrı Süreyya Önder ise AKP hükümetinin verdiği sözleri tutmasını istedi. Grup Sırrı Süreyya Önder’in konuşmasının ardından Taksim Meydanı’na doğru yürümeye başladı.

SARISÜLÜK İÇİN GELENLERLE BULUŞTULAR

Öte yandan, Ethem Sarısülük’ü öldüren polisin serbest bırakılmasını protesto eden başka bir grup da saat 19.00 sularında Taksim Meydanı’na girdi. Binlerce kişi BDP’nin korteji ile buluştu. Grup “Yaşasın halkların kardeşliği” sloganı attı. deydi…

ANKARA’DA MÜDAHALE

Ankara’daki Lice protestolarında ise gerginlik yaşandı. Polis, Kolej Kavşağı’nda toplanan ve Kızılay’a yürümek isteyen gruba izin vermedi. ‘Dağılın’ uyarısını dikkate almayan gruba, tazyikli su ve biber gazıyla müdahale edildi.

Lice olayları İzmir’de de protesto edildi.

1387600cookie-checkİstanbul Taksim’deydi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.