İstanbul'da büyük sigara denetimi

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün oluşturduğu 36 ekibin gerçekleştirdiği denetimlerde, 5727 sayılı Tütün Mamullerinin Zararlarının Önlenmesine Dair Kanun'a uyulup uyulmadığı tespit edildi.


İl Sağlık Müdürlüğü'nden bir memur ve bir zabıta memurunun Akmerkez'deki denetimleri sırasında iki iş yerinde sigara içilmesine izin verildiği için tutanak tutuldu.
İş yeri yetkilileri, alışveriş merkezinden bağımsız havalandırma ve kapı sistemlerinin bulunduğunu belirterek, zabıta görevlisi ise alışveriş merkezinden bağımsız bir girişi olmayan kafe ve restoranlarda da tütün mamullerinin yasak olduğunu ifade etti.


Kanunda belirtilen yasaklara uyulmadığına ilişkin hazırlanan tespit tutanağı iş yerlerinin yetkililerine verildi. Bundan sonra bu konuyu İl Sağlık Müdürlüğü'nün inceleyeceği ve cezai müeyyideye gerek olup olmadığına karar vereceği de öğrenildi.


Bu arada İl Sağlık Müdürlüğü Gıda ve Çevre Kontrol Şube Müdürü İrfan Yılmaz da  bazı büyük alışveriş merkezlerinde kanunda belirtilen yasaklara uyulmadığına ilişkin kendilerine bilgiler ulaştığını kaydetti.


Denetimlerin İstanbul'un tüm ilçelerinde 36 ekip tarafından yapıldığını anlatan Yılmaz, yasağa uyulmaması durumunda kişilere 62 YTL, izin veren kuruma da 1-5 bin YTL arasında cezai işlem uygulanacağını söyledi.


Yılmaz, “Alışveriş merkezleri içindeki kafe, eğlence yeri ve restoranlar kanunun koyduğu muafiyet içinde değildir” diye konuştu.

1064520cookie-checkİstanbul'da büyük sigara denetimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.