Sterlin değer yitiriyor, Brown övünüyor

The Financial Times, “Yatırımcılar sterlinden çekiliyor” manşetiyle ABD ve İngiltere ekonomileriyle ilgili olumsuz verilerin yayıldığı bir ortamda, yatırımcıların kredi krizine en çok maruz kalan iki para birimi sterlin ve dolara yatırım yapmayı durdurduğunu öne sürdü.


Gazetedeki yorum şöyle:


“Ekonomik veriler, hem ABD hem de İngiltere’de para birimlerinin değerlerindeki düşüşün ihracatta da önemli bir artışa yol açmayacağına işaret ediyor. Dolar, süregiden ekonomik kriz nedeniyle, Eylül’den bu yana önemli bir kazanç getirdi. Bunun nedeniyse, Amerika dışındaki dolara olan talebin artmasıydı. Ancak, şimdilerde dolar geçen ayki rekor fiyatının yüzde beşi oranında düşmüş durumda.”


“DEĞER YİTİRİŞİN OLUMLU YANI”


The Daily Telegraph gazetesinde yer alan bir yorumda ise Martin Vander Weyer, sterlinin değerinin düşmesinin, resesyonu kısaltacak bir gelişme olarak hoş karşılanması gerektiğini savundu.


2009’da Alpler’e kaymaya gidecek İngilizler için, euro karşısında değer kaybeden sterlin nedeniyle tatilin artık daha pahalı olacağını söyleyen yazar, “Ama İngiltere’de bir fabrika sahibiyseniz, ihraç ettiğiniz malların fiyatlarının artık uluslararası piyasalarda daha değerli olacağını düşünerek olumlu bakabilirsiniz” değerlendirmesini yaptı.


BROWN, ÖVÜNMEYE DEVAM


Başbakan Gordon Brown ise finansal krize karşı faiz ve vergi indirimi temelli politikasını savunarak diğer ülkelerin örnek alması gerektiği görüşünü yineledi.


The Independent gazetesi, Almanya Maliye Bakanı ile Başbakan Gordon Brown arasındaki ekonomi tartışmasını manşetine taşıdı.


Haberden öne çıkan satırlar şöyle:


“Almanya Maliye Bakanı Peer Steinbrück, İngiltere Başbakanı Gordon Brown’u, maliye bakanı olduğu dönemdeki ihtiyatlı tavrından, ‘etrafa milyarlar saçan’ kaba bir ekonomi siyasetine doğru büyük bir U dönüşü yapmakla eleştirmişti.


Başbakan ise bu eleştirilere karşı çıktı ve ‘Ekonomiyi canlandırmak için harekete geçmemek, hükümet etme görevini yerine getirememek anlamına gelir’ dedi.


‘Önemli olan dünyanın tüm ülkelerinin bizim yaptığımız şeyi yapıyor olmalarıdır’ diyen Başbakan Brown ayrıca, Almanya’da hükümetin İngiltere’den daha fazla yatırım yaptığını söyledi.”

819070cookie-checkSterlin değer yitiriyor, Brown övünüyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.