Sterlin, dolar karşısında değer yitiriyor

The Financial Times önce Merkez Bankası Başkanı ardından da Başbakan tarafından dile getirilen resesyon kaygılarının sterline değer yitirttiğini yazdı.


Başyazısında faiz indiriminin darbeyi hafifletebileceğini belirten gazetenin yorumu şöyle:


“Henüz iki dönem üst üste negatif büyüme olarak tanımlanan resesyona resmen girmiş değiliz. Ama kara bulutları herkes görüyor. Sorun bunların yağmura dönüşüp dönüşmeyeceği değil, yağmurun ne şiddette ve ne kadar yağacağı. Hava tahmincileri gibi ekonomi uzmanları da olacakları tahmin etmekte kötüdürler. Ama hava tahmincilerinin aksine karar vericilerin ellerinde ekonomiyi etkileyecebilecek araçları vardır.”


Para politikalarının gevşetilebileceğine işaret eden gazete, yüzde dört-buçukla yıllık gösterge faizin en yüksek olduğu G-7 ülkesinin İngiltere olduğunu belirtti.


“Büyümeye yönelik risklerin son haftalarda artmaya başlaması nedeniyle yüzde 5,2’yle halen son 16 yılın en yüksek seviyesinde bulunan enflasyon, düşme eğiliminde. Hatta deflasyon bile ciddi bir olasılık” diyen gazete şöyle devam etti:


“Bu nedenle en mantıklı yol faizlerin düşürülmesi. Buna şiddetle ihtiyaç var. Zira, kredi kanallarındaki sıkışıklık, sorunun kolay kolay çözülmeyeceğine işaret ediyor.”

816550cookie-checkSterlin, dolar karşısında değer yitiriyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.