Straw: Blair’in gidişi yakın

İngiltere’nin eski dışişleri bakanı ve iktidardaki İşçi Partisi’nin başkan yardımcısı Jack Straw’un Başbakan Tony Blair’in daha ne kadar görevde kalacağı sorusuna verdiği yanıtlar İngiltere medyasının ilk sayfalarında yer aldı. 


Konuyu başyazısına da taşıyan The Times, Blair’in tüm bu söylentiler karşısında bu sonbahardaki parti kongresinde görevden ayrılacağını artık ilan etmesinin akıllıca bir hareket olacağı görüşünü aktardı.


STRAW GERİ HİZMETE ALINMIŞTI…


İngiltere’de yayınlanan The Independent geçen ayki kabinenin yeniden kurulmasında başarılı Dışişleri Bakanı Jack Straw’un ABD’nin isteğiyle görevden alınmış olabileceğini öne sürmüştü. Straw İran konusunda ABD’nin sert tutumuna katılmıyordu.


Gazete, Jack Straw’un İran’a karşı nükleer silah kullanma seçeneğini, “saçmalık-çılgınlık” olarak nitelemesinin Başkan Bush’u öfkelendirdiğini ve geçen ay Beyaz Saray’dan İngiltere başbakanına gelen bir telefonun Straw’un yazgısını da belirlediğini ileri sürmüştü.


Straw, Şubat başında BBC Farsça Bölümü’ne verdiği mülakatta İran’ın nükleer programı hakkındaki krizin, Tahran hükümetinin şüphe uyandıran tavırlarından kaynaklandığını vurgulayarak elektrik üretme amaçlı nükleer teknolojinin İran’ın hakkı olduğunu ve bu hakkı elinden almaya çalışmadıklarını söylemişti.


Dışişleri Bakanlığı’ndan Irak konusunda medyaya sızdırılan bilgilerde, Straw’un Bush-Blair ikilisini daha ılımlı çizgiye çeken kişi olarak betimlendiğini belirten gazete, bunun da başbakanın yakın çevresini kızdırdığını kaydetmişti.


AB KONUSUNDA DA FARKLI DÜŞÜNÜYORDU


The Independent on Sunday de, ayrıca Straw’un Başbakan Blair’le Avrupa Birliği konusunda da anlaşmazlıklar yaşadığını öne sürmüştü.


Gazeteye göre, Blair’cileri öfkelendiren bir olay da, Straw’un ABD Dışişleri Bakanının geçen ay İngiltere’ye yaptığı ziyareti, kendisinin tanıtımı için kullanması oldu…


İLGİLİ HABER: Straw: Nükleer enerji İran’ın hakkı

791810cookie-checkStraw: Blair’in gidişi yakın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.