Üstsüz kızlar’ kulübüne federal fon

Federal Hükümet, Queensland’ın kuzeyindeki Atherton’da, barında müşterilere üstsüz kızların hüzmet ettiği bir otele, “bölgenin imajını geliştirmesi” için 500 bin Dolar fon tahsis etti.

“Bölgesel İşbirliği fonu” kapsamında yapılan yardım muhalefet tarafından, “seçmenin oyunu satın almak için yeni bir girişim” olarak nitelendi. Muhalefet Bölgesel Gelişme Sözcüsü Kelvin Thomson, Başbakan Yardımcısı John Anderson’un, Atherton Hotel’in bölgedeki bir dizi kulüp ve barla yoğun rekabet içinde bulunduğunu bile bile, yardım kurallarına aykırı olarak fonun otele verilmesini onayladığını ileri sürdü.

Thomson, yapılan yardımın otele alınan kumar makinelerine alan açmakta kullanıldığını, bunun da yine fon kurallarına aykırı olduğunu kaydetti. Thomson, fonun hotele “Konferans salonu inşa etmesi için” 2003 yılında verildiğini söyledi. Çarşamba geceleri düzenlediği “Bikinili bebekler” gecesiyle ünlü Hotel’in fonu aldıktan sonra 21 kumar makinesine yer açmak  için otelde tadilat yaptı.

Olay, bölgedeki diğer pubların “yardımın haksız rekabete yol açtığı” gerekçesiyle şikayeti üzerine ortaya çıktı.

Şikayeti üzerine Başbakan Yardımcısı John Anderson, şikayetçilere paranın kumar makinelerine yer açmak için kullanılmayacağı sözü verdi. Thomson, sözün yerine getirilmediğini, hükümet yardımının kumar makineleri için kullanıldığını ileri sürdü. 
Thomson konuyu Federal Parlamento’da gündeme getirdi. Başbakan Yardımcısı John Anderson, bölgenin ekonomik zorluklar yaşadığını, turizm sektörünün bölgeye yeni açılımlar sağlayacağını ileri sürdü.

1109660cookie-checkÜstsüz kızlar’ kulübüne federal fon

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.