Suç işlemede yabancılar ilk sırada

Suç işleyen yabancılar ilk sırada yer alıyor. Herhangi bir suçtan dolayı polis tarafından gözaltına alınan sanıkların kökeni, yaşı, cinsiyeti ve eğitim düzeyi ile ilgili kayıtlar incelenerek yapılan araştırma sonrası hazırlanan raporda, Hollandalılar arasında yüzde 0,9’da kalan oranın yabancı kökenlilerde yüzde 2,2 olarak belirlendiği yer aldı.

Adalet Bakanı Donner’un raporla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “İncelemelerde ciddi suçların sanıklarına ait verilerden hareket edildi. Bu grup zanlıların yüzde 90’ı mahkeme tarafından suçlu bulunarak cezaya çarptırıldı” dedi. Yapılan araştımada,  vergi kaçakçılığı, yolsuzluk gibi suçların dikkate alınmadığı bildirildi.

Bilimsel Araştırma ve Dokümantasyon Merkezi (WODC) ile Merkezi İstatistik Bürosu’nun (CBS) 2002-2005 yılları arasındaki  verileri inceleyerek ortaklaşa hazırladıkları raporda en yüksek oranının yüzde 6,6 ile Hollanda Antilleri ve Aruba kökenlilere ait olduğu belirtildi. Faslıların yüzde 5, Surinamlıların da yüzde 4 ile üst sıralarda bulunduğu listede Türk kökenli zanlılar ise yüzde 2,9 ile ortalarda yer aldılar.

Sayısal sonuçlara göre ise Hollandalıların 100 bin kişi ile en büyük sanık grubunu oluşturduğu bildirildi. Faslılar ve Surinamlılar’ın 10’ar bin kişi ile ilk sırayı paylaştıkları vurgulanırken, Türk asıllı sanık sayısının da 7466 olarak belirlendiği kaydedildi.

1107730cookie-checkSuç işlemede yabancılar ilk sırada

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.