Suikast son anda önlendi

Soruşturma kapsamında, Sivas’tan İstanbul’a gönderilen zanlılardan Ersin D’nin, kentteki Ermeni cemaati temsilcisine yönelik hazırladığı iddia edilen suikastın, polisin yaptığı teknik takip ve aldığı koruma önlemi sayesinde son anda önlendiği bildirildi.


Alınan bilgiye göre, Sivas Ermeni cemaati temsilcisi M.D.G’ye yönelik suikast planı olduğu yönünde bir süre önce ihbar alan Sivas Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü yetkilileri, öncelikli olarak M.D.G’ye Koruma Şube Müdürlüğü kanalıyla 2 sivil koruma polisi tahsis etti.


Bu arada, operasyonda ele geçirilen ”Glock” marka tabancanın, eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin tarafından, Sivas’ta, ismi belirtilmeyen bir kişiye satıldığı ileri sürüldü.


Operasyon çerçevesinde Sivas’ta 12 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 3’ü İstanbul’a gönderilmiş, diğer zanlılar ise serbest bırakılmıştı.


Öte yandan, Sivas’ta düzenlenen operasyonda ele geçirilen 2 adet el bombası, 1 adet kalem tabanca, biri gloc marka 2 adet tabanca, 4 adet av tüfeği çok sayıda kesici alet ve çeşitli malzemelerin fotoğraf ve görüntüleri basın mensuplarını dağıtıldı
 

1072150cookie-checkSuikast son anda önlendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.