“Suriye vetosu ikiyüzlülük”

Times, Güvenlik Konseyi’ndeki veto ardından, Batılı ülkelerin ve Arap dünyasının Beşar Esad’a karşı yeni bir ittifak oluşturma çabasına girdiğini belirtiyor.

Güvenlik Konseyi’ndeki veto ardından Suriye’deki durumun bir iç savaşa dönüşme korkusunun arttığını yazan Independent gazetesi, ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın Rusya ve Çin’e yönelttiği sert eleştiriyi aktardı.

Vetoyu gülünç diye niteleyen ve adalet anlayışını ayaklar altına aldığını söyleyen Dışişleri Bakanı Clinton, BM çatısı dışında Suriye halkına yardım çabalarının iki kat artırılması çağrısını yaptı.

Yorumcular Clinton’ın bu sözleriyle Libya konusunda oluşturulan Temas Grubu’na benzer bir ittifakı ima ettiğini düşünüyor. Libya krizi esnasında Kaddafi muhaliflerine yardım sağlamak amacıyla Arap ülkeleri ve diğer ülkelerden oluşan bir grup oluşturulmuştu.

Bulgaristan’ı ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, BM Güvenlik Konseyi’nin ”iğdiş edilmiş bir halde” olduğunu söyleyen Hillary Clinton, ABD’nin Suriye hükümetine yönelik ”bölgesel ve ulusal” yaptırımların sıkılaştırılması için gayret sarfedeceğini belirtmişti.

1330440cookie-check“Suriye vetosu ikiyüzlülük”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.