Suriyeli yüzücü rekoru başaramadı

TAK’ın aktardığına göre: Mouala, “Avrupa’yı Asya’ya Bağlama” sloganıyla Guinness Rekorlar Kitabı’na girme hayalini gerçekleştirmek için Zafer Burnu’ndan Suriye’nin Lazkiye kentine yüzmeye önceki sabah başlamıştı.


Mouala’ya eşlik edecek tekne ve rotayı belirleyecek yat daha ilk gün rotayı karıştırınca Zafer Burnu’na saatlerce rötar yaptıktan sonra gelebilmişti.


Moula’ya antrenmanlarda eşlik eden ve rekor denemesine başladığında onunla KKTC karasularının bittiği yere kadar yüzen milli yüzücü Osman Akkuş’tan aldığı bilgiye göre, yüzücü ve beraberindekiler, birkaç kez yanlış rota izlediklerini fark edip rota düzeltmelerine rağmen gece Türkiye kıyılarında olduklarını fark ettiler. Bunun üzerine Moula rekor denemesine son vermek zorunda kaldı.


Akkuş, beraber antrenman yaptıkları Moula’nın rekor için hedeflediği mesafeyi rahatlıkla yüzebilecek, geçmişte büyük başarılara imza atmış bir sporcu olduğunu vurguladı. Moula’nın başarısız denemenin ardından kendisini arayarak bilgi verdiğini söyleyen Akkuş, Suriyeli milli yüzücünün 15 gün sonra tekrar KKTC’ye gelerek rekor denemesini tekrarlamayı hedeflediğini söyledi.


 

702870cookie-checkSuriyeli yüzücü rekoru başaramadı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.