İsveç Başkonsolosluğu önünde protesto

Beyoğlu Hüseyin Ağa Camisi’nde kıldıkları öğle namazından çıkan ve aralarında kadın ile çocukların da bulunduğu grup, polisin yoğun güvenlik önlemleri altında İsveç’i protesto eden pankart ve döviz açarak bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu’na kadar yürüdü.


Başkonsolosluk önünde grup adına bir açıklama yapan gazeteci-yazar Nurettin Şirin, “İslam’ın mukaddes değerlerine yönelik şeytanca saldırılar karşısında tepkisiz kalmayacağız. Bu konuda bir özür dilenene kadar eylemlerimizi sürdüreceğiz” dedi.


İsra Kültür Merkezi adına basın açıklaması yapan Emrullah İskender de daha önce Danimarka’da bir gazetede yayınlanan karikatürler neticesinde benzer bir durumun yaşandığını hatırlatarak, “Bütün bunlar sözde demokrasi, fikir ve ifade özgürlüğü adı altında yapılmaktadır. Her nedense çağdaş geçinen batı, özgürlüklerini İslam’a ve onun kutsal değerlerine hakaret ve düşmanlık için kullanmaktadır” diye konuştu. Zaman zaman polisle tartışan grubun, ABD, İsrail ve İsveç bayraklarını yakma girişimi polislerce engellendi.


Grup, basın açıklamasının ardından başkonsolosluk önünden ayrıldı.

1047690cookie-checkİsveç Başkonsolosluğu önünde protesto

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.