Sözleşmeli ere 1500 lira

15 aylık askerlik görevini tamamlayan erler arasından 50 bin sözleşmeli er seçilecek.

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sözleşmeli Er ve Erbaş Yasa Taslağı’nın Başbakanlık’a gönderildiğini açıkladı. Taslağın ilk Bakanlar Kurulu toplantısında gündemine alınacağını belirten Gönül, 15 aylık askerlik görevini tamamlayan er ve erbaşlar arasından ilk etapta 50 bin sözleşmeli er seçileceğini belirtti.

1500 TL maaş verilecek erler, terörle mücadelede öncelikli bölgelerde görevlendirilecek. Sözleşmeli erler, ihtiyaç halinde, büyük kentlerde de görev yapacak.

TBMM’de soruları yanıtlayan Gönül, Sözleşmeli Er ve Erbaş Yasa Taslağı’nın Başbakanlık’a gönderildiğini bildirdi. Taslağın ilk Bakanlar Kurulu’nun gündemine geleceğini açıklayan Gönül, ilk etapta 50 bin sözleşmeli er alınacağını söyledi. Sözleşmeli erlerin 15 aylık normal askerliğini yapanlar ve ilköğretim okulu mezunu olanlar arasından seçileceğini anlatan Gönül, bu görev için öncelikli olarak bekarların tercih edileceğini ifade etti.

Sözleşmeli erlerin ilk olarak terörle mücadelede öncelikli bölgelerin ihtiyaçlarını karşılamakta kullanılacağını anlatan Gönül, “bu erler sınırda da, İzmir’de de, Ankara’da da görev yapabilecek” dedi.

Operasyon tazminatı

Gönül, “Maaşları 1500 TL civarında olacak. Maaşlarına ek olarak operasyona çıktıklarında tazminat alacaklar. Böylece maaşları 2 bin TL civarına yükselebilecek. Maaşları enflasyona göre artırılacak ve SSK’lı olacaklar. Sağlık hizmetlerinden yararlanacaklar. Çalıştıkları süre emeklilik sürelerine sayılacak” diye konuştu.
Bakan Gönül, “Erlerin sözleşme süresi en az 3 yıl, en fazla 10 yıl olacak” dedi. Gönül, “Sözleşmeli erlerin baremle ve TSK kariyeriyle ilişkileri olmayacak, sözleşmenin sonlanmasıyla ayrılacak olan bu erlere belli bir tazminat da ödenecek” diye konuştu.

Gönül, sözleşmeyle istihdam edilenlerin er kıyafeti giyeceğini ve kışlada yatacağını belirterek, “Karavanadan yiyecekler. İzinli günleri dışında evlerine gitmeyecekler” ifadesini kullandı. (Milliyet)

1273410cookie-checkSözleşmeli ere 1500 lira

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.