Taksim, Haseki ve Okmeydanı hastaneleri yıkılacak

2015’e kadar yeni hastaneler yapılacağını açıklayan İl Sağlık Müdürü Dokucu, “Taksim, Haseki ve Okmeydanı hastaneleri ise yıkılacak” dedi.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, 4 milyar liralık yatırımla 2015 yılına kadar 14 bin 226 yatak kapasiteli yeni hastanelerin inşa edileceğini, mevcut hastanelerin bazılarının da yenileneceğini söyledi. İstanbul Eresin Otel’de birkaç gün önce bir basın toplantısıyla yeni çalışmalara ilişkin ilk bilgileri veren Dokucu NTV’ye açıklamalarda bulundu.

Dokucu, nüfusun artmasıyla birlikte hasta sayısının da arttığını, 2012 – 2015 arasında kentte bulunan hastanelerin yenilenerek depreme dayanıklı hale geleceğini belirtti. Yenileme çalışmaları kapsamında Haseki, Okmeydanı ve Taksim İlkyardım gibi hastanelerin yıkılıp yeniden inşa edileceği bilgisini veren Dokucu, hastanesi bulunmayan Güngören’de yeni bir hastane inşa edileceğini ifade etti. 3 yıllık plan kapsamında ilk olarak İkitelli’de toplam 2 bin 682 yataklı İkitelli Sağlık Kampusu inşa edilecek. İstanbul’da 4 milyar liralık yatırımla yenilenecek ve inşa edilecek olan hastaneleri de TOKİ hayata geçirecek. .

775100cookie-checkTaksim, Haseki ve Okmeydanı hastaneleri yıkılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.