Taksim için el ele verdiler

Kendilerine Taksim Platformu adını veren yaklaşık 200 kişilik grup, Taksim’i yayalaştırma projesini protesto etmek için dün Gezi Parkı merdivenlerinde toplandı. DİSK üyelerinin de destek verdiği grup adına yapılan basın açıklamasında, ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanan proje, aslında bir betonlaştırma, insansızlaştırma ve kimliksizleştirme projesidir’ denildi. Daha sonra sloganlar eliğinde meydana yürüyen göstericiler, Cumhuriyet Anıtı çevresinde insan zinciri oluşturdu.

‘Birileri gövde kaşımak istiyor’

Adıyaman’da Alevi dernekleri, bazı evlerin işaretlendiği ileri sürülen Karapınar Mahallesi’nde miting düzenledi. Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Hüseyin Güzelgül, Türkiye’de gerçek anlamda Sünni-Alevi kardeşliğini yaratmaya çalıştıklarını, mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ise Adıyaman’ın bölgede Alevi, Sünni ve Kürtlerin birlikte yaşadığı önemli bir şehir olduğunu ifade etti. ‘Bu şehirde birileri gövde kaşımak istiyor. Birileri bizi terbiye etmeye çalışıyor. Burada görev Sünni kardeşlerimize düşüyor’ diyen Geçmez, bu davanın takipçisi olunması gerektiğini kaydetti. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel de ‘Biz bu kışkırtmalara hiç gelmedik. Hep dediler, ‘dış mihraklar, dış mihraklar’… Biz bugüne kadar tüm mazlumların da yanında sorgusuz yer almışız’ diye konuştu. METE YILMAZ/AKŞAM

1334230cookie-checkTaksim için el ele verdiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.