Talabani: PKK’yi kovma gücümüz yok

Süleymaniye kentinde basın toplantısı düzenleyen Talabani, bu toplantıda bazı kararların alındığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

”Yaptığımız son toplantıda üzerinde uzlaştığımız görüşleri örgütlere bildireceğiz. Eğer bizim teklifimizi kabul etmezlerse, kendi ülkelerine gitmelerini önereceğiz. Bizim onayladığımız Irak Anayasasında ülkede yabancı silahlı örgütlere izin verilmiyor. Eğer Irak hükümetinin gücü olsaydı, örgütleri sınır bölgemizden çıkarmak için askeri operasyon yapardı. Irak ordusunun askeri gücü sadece Bağdat sokaklarının güvenliğini sağlayabiliyor. Bu örgütlere askeri operasyon düzenlememiz mümkün değil.”

Bu örgütlerin Irak’ı barınak olarak kullanmalarına izin vermeyeceklerini kaydeden Talabani, ”Komşu ülkelere saldırıp bizim topraklarımıza geri dönmelerini kabul etmeyiz” diye konuştu.

Talabani, konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüşmek istediğini de ifade etti.

Türkiye’de yapılan genel seçimlerin sonuçlarına değinen Talabani, AK Parti’nin refah, adalet ve demokrasiye geçiş yaptığı için Kürt çoğunluğunun yaşadığı bölgelerin tümünde seçimden zaferle çıktığını kaydetti. Talabani, bu durumun Kürt kökenli Türk vatandaşlarının artık savaştan bıktıklarını gösterdiğini söyledi.

1157390cookie-checkTalabani: PKK’yi kovma gücümüz yok

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.